Fransa’da hükümetin tavizlerine rağmen çiftçi eylemleri sürüyor

0

Başbakan Gabriel Attal çiftçilere yardım için acil durum tedbirlerini açıklasa da önde gelen tarım işçileri sendikaları eylemlerinin devam edeceği mesajını veriyor.

REKLAM

Fransız hükümeti, çiftçilerin kullandığı dizel yakıta yönelik devlet sübvansiyonlarını kademeli olarak azaltma planından vazgeçeceğini açıklarken, başkent Paris’i birbirine bağlayan çevre yollarında kamyon ve traktörleriyle bekleyen tarım işçileri, protestolarına devam etme tehdidinde bulunuyor.

Genç Çiftçiler Birliği, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gecede başkent Paris’in çevre yollarını trafiğe kapatmakla tehdit etti.

Genç Çiftçiler Birliği Direktörü Maxime Buizard, basın açıklamasında Paris’in başkent bölgesindeki protestoların en az beş gün süreceği uyarısında bulundu.

Başbakan Gabriel Attal dün çiftçilere yardım için acil durum önlemlerini açıklarken, diğer büyük tarım işçileri sendikaları da eylemlerinin devam edeceği mesajını veriyor.

A64 otoyolundaki traktör ablukasının bugün kaldırılması beklenirken, çiftçilerin traktör ve kamyonları ülke genelinde yollara baraj inşa etmeye devam ediyor.

Çiftçiler hükümetin verdiği tavizlerden memnun değil

Ülkenin en büyük tarım işçileri sendikası olan FNSEA’nın başkanı Arnaud Rousseau, TF1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada eylemleri sonlandırmayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Eylemlerimizi sürdürme kararı aldık. “Başbakan tüm taleplerimize yanıt vermedi.” dedi.

Ülke genelinde yalnızca bir barajın kaldırıldığını ve 100’den fazla yolun kapatılmaya devam edildiğini belirten Rousseau, hükümetin açıkladığı tedbirlerin taleplerini karşılamadığını yineledi.

Attal çiftçilere ne vaat etti?

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, güney Fransa’nın Haute-Garonne bölgesindeki protestocu çiftçileri ziyaret etti. Attal, çiftçiler üzerindeki mali ve idari baskıyı hafifletmek için önlemler alacaklarını söyledi.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, ülkenin İspanya ile güney sınırındaki Haute-Garonne bölgesindeki çiftçilerle yaptığı toplantıda, dizele yönelik devlet desteğinin aşamalı olarak kaldırılacağını ve politikanın basitleştirileceğini belirterek, şunları söyledi: “Tarıma öncelik vereceğiz. her şeyden önce.”

Dizeldeki vergi artış eğilimini durduracaklarını söyleyen Attal, çiftçilerin imzalanması halinde ülkeye daha ucuz Latin Amerika ürünleri akıtacağını söylediği Mercosur Serbest Ticaret Anlaşması’na karşı çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Attal ayrıca, çiftçileri topraklarının bir kısmını nadasa bırakmaya zorlayan Avrupa Birliği kurallarını hafifletmek için çalışacağına da söz verdi.

Fransa, tarımsal üretim açısından Avrupa’nın en büyük ülkesidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking