Güney Afrika’dan İsrail adımı: Orduya katılan vatandaşlara gözaltı

0

The Times of Israel gazetesinin haberine göre Bakan Pandor, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC) partisinin düzenlediği Filistin ile dayanışma etkinliğinde konuştu.

Pandora, “Güney Afrikalı olan ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nin yanında savaşanları uyaran bir bildiri yayınladım: Anavatanınıza döndüğünüzde sizi gözaltına almaya hazırız.” dedi.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı daha önce Güney Afrika vatandaşlarının, ülkelerinin desteklemediği bir savaşa katılmaları halinde vatandaşlıklarından çıkarılabileceğini açıklamıştı.

29 Aralık 2023’te Güney Afrika Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler (BM) 1948 Soykırımının Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme’nin ihlali gerekçesiyle İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açtı.

Güney Afrika, Gazze’deki durumun aciliyeti nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı’ndan ihtiyati tedbir kararı almasını istemiş ve ihtiyati tedbir talebine ilişkin duruşmalar 11 ve 12 Ocak tarihlerinde Lahey’deki Barış Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Mahkeme, 26 Ocak’ta açıklanan ihtiyati tedbir kararlarında, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesinde tanımlanan fiilleri önlemek için mümkün olan her türlü tedbiri almasına, İsrail ordusunun Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesinde tanımlanan fiilleri işlemesini önlemek için derhal tedbir almasına hükmetmişti. Ortak düşünce. Gazze’deki Filistinlilerin Korunması ve Soykırım Sözleşmesi Gazze’deki Filistinlilere soykırım çağrısı yapanların önlenmesi, engellenmesi ve cezalandırılması için gerekli her türlü tedbirin alınması, olumsuzlukların ortadan kaldırılması için gerekli temel hizmetlerin ve insani yardımın sağlanmasını sağlayacak acil ve etkili tedbirlerin alınması. Gazze’deki Filistinlilerin karşılaştığı yaşam koşullarının Gazze’deki Filistinlilere Karşı Soykırım Sözleşmesi’ne uygun olması, yasanın ihlal edildiğini gösteren delillerin yok edilmesinin önlenmesi ve korunmasının sağlanması için etkili tedbirler alması ve mahkemeye rapor sunması yönünde talimat verildi. Kararın yürürlüğe girmesinden itibaren 1 ay içinde alınan tüm tedbirler hakkında.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking