Hamas: Gazze’de İsrail askerleriyle sokak çatışmaları başladı

0

El Kassam Tugayları, Gazze’de İsrail güçleriyle sokak çatışmalarının yaşandığını duyurdu.

REKLAM

Hamas, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail güçleri ile savaşçıları arasında “ağır çatışmalar” yaşandığını duyurdu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Savaşçılarımız şu anda otomatik ve tanksavar silahlar kullanarak kuzeybatı Gazze’ye giren işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara giriyor.”

Hamas savaşçıları ile İsrail güçleri arasındaki çatışmaların önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak devam etmesi bekleniyor.

El Kassam Tugayları geçtiğimiz günlerde, Filistin toprakları ile İsrail arasındaki ana geçiş noktası olan ve savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana kapalı olan Erez’deki bir İsrail askeri karakoluna “havan topları ve roketler” ateşlediklerini duyurdu.

İsrail ordusu, hafta sonu Gazze’ye yönelik kara operasyonlarını genişleterek yeni bir aşamaya girdiğini duyurdu.

Başbakan Binyamin Netanyahu Cumartesi günü İsrail ile Hamas arasındaki savaşı “İsrail’in varoluş mücadelesi” olarak tanımladı.

Savaşın “ikinci aşamasına” girdiğini açıklayan Netanyahu, İsrail’in 7 Ekim’deki kanlı saldırıda Hamas tarafından kaçırılan 229 rehineyi geri getirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Hamas yönetimindeki Gazze’de Sağlık Bakanlığı’na göre, başta kadın ve çocuklar olmak üzere Filistinliler arasında ölenlerin sayısı 8 bini aştı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana İsrail şiddeti ve baskınları nedeniyle 110’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail hükümetine göre İsrail’de Hamas militanlarının sürpriz saldırısında en az 310’u asker olmak üzere 1.400’den fazla kişi öldürüldü. 229 rehineden dördü serbest bırakıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking