‘Hamas silah bırakıyor’ videosu kurgu çıktı: İsrail’in yalanı ortaya çıktı

0

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir videoda Cebaliye mülteci kampında bulunduğu ve İsrail güçleri tarafından tutuklandığı iddia edilen Filistinlilerin Hamas üyesi olduğu söyleniyordu. Söz konusu videoda bir kişinin askere yaklaşarak sol elinde tüfek, sağ elinde ise tabanca sunduğu görülüyor. Videonun farklı açıdan çekilmiş bir versiyonunun ortaya çıkması, klibin kurgulanıp kurgulanmadığı ve videonun gerçekliği konusunda soru işaretlerini gündeme getirdi.

BBC DOĞRULAMASI GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKIYOR

BBC Verify, görüntülerin Jabalia mülteci kampının kuzeyindeki Beyt Lahia’daki Birleşmiş Milletler okulunun dışında gerçekleştiğini tespit etti.

Söz konusu videoyu araştıran BBC, şunları söyledi: “Güneşin konumu nedeniyle ilk kez çekildiğini bildiğimiz bir videoda, adamın sağ elindeki silahı üst üste koyduğu görülüyor. kaldırım. Bir sonraki videoda, güneş batarken, adam sol elindekilerin üzerine farklı bir silah yerleştiriyor. Durağan görüntüler bu sekansı doğruluyor ve kayıt da onu yakalıyor.” dedi.

BBC, videonun bazı soruları gündeme getirdiğini söyledi: “Adamın silah zoruyla tutulduğu ve kamera dışında talimatlar verildiği göz önüne alındığında, silahları mı ‘teslim ettiği’ yoksa sadece talimatlara göre mi hareket ettiği belli değil. Bir adamın gittiği açık. ” silahları iç çamaşırının içine gizlemiş olamaz.” “Bunu dikkate aldığımızda İsrail askerlerinin bu silahlardan habersiz olması pek mümkün görünmüyor.”

Ekran görüntüsü_7

El Cezire FANTAZİ OLARAK YORUMLANDI

El Cezire haber ajansı, videodaki kişinin Gazze’de alüminyum atölyesi sahibi tanınmış bir kişi olduğunu ve Gazze’nin kuzeyindeki başka bir kasabadan kaçırıldığını ortaya çıkardı. Katar merkezli haber platformundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu videoya daha yakından bakıldığında bunun kurgu olduğu ortaya çıkıyor.”

AÇIK

Al Jazeera ‘Gerçek mi kurgu mu: İsrail gerçekten ‘Hamas savaşçılarının’ kontrolünü ele mi alıyor?’ Manşet haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Vuruş sırasındaki video gösterisi, İsrail ordusunun işlediği suçları Batılı izleyicilerden gizlemeye yönelik umutsuz bir girişimi olsa da, Filistinli erkek ve oğlan çocuklarının aşağılanmasını tasvir eden görüntü ve resimlerin yayınlanması başka bir amaca hizmet ediyor. Filistinlilerin moralini bozma amacı taşıyor. İsrail halkının moralini yükseltirken, “Bu, halkın öldürülmese bile bastırılması ve tahakküm altına alınması gereken bir halk olarak görüldüğü işgal ideolojisinin açık bir yansımasıdır.”

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Faruk Koca AK Parti'den uzaklaştı! Faruk Koca AK Parti’den uzaklaştı!
İYİ Parti'den istifa etti.  Seçim itirafı gündem oldu: Oyumu Tayyip Bey'e verdimİYİ Parti’den istifa etti. Seçim itirafı gündem oldu: Oyumu Tayyip Bey’e verdim
Kayseri Zafer Partisi il başkanı tutuklandıKayseri Zafer Partisi il başkanı tutuklandı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking