Herkesin kazandığı bir yarış StartGate Global Game Jam’24

0

StartGate ev sahipliğinde dünyanın en büyük oyun geliştirme etkinliği olan Global Game Jam (GGJ), bu yıl 22-28 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında global olarak gerçekleştirildi. GGJ, oyun ekosistemi oyununa katkıda bulunabilecek yetenekleri görünür hale getiriyor ve katılımcılarının üye olmasına yardımcı oluyor. küresel bir topluluğun; Bu yıl 102 ülkede 796 merkezde 35 bine yakın oyun geliştiricisini eş zamanlı olarak yaratıcılığa davet etti.

GGJ’24’e 14 etkinlik merkeziyle katılan Türkiye, cesur girişimcilerin bu küresel organizasyonun parçası olmasına yardımcı oldu. İstanbul, Ankara, Balıkesir, İzmir ve Konya’dan 800’ü aşkın katılımcı, tüm yaratıcılıklarını kullanarak 200’den fazla oyun geliştirdi.

GGJ STARTGATE’24 SİZİ GÜLDÜRDÜ VE ÖĞRETTİLER

Avrupa’nın en büyük dijital oyun ve geliştirme merkezi StartGate; GGJ’24’ün İstanbul’daki adreslerinden biriydi. 26-28 Ocak tarihleri ​​arasında Maslak’taki StartGate Kampüsü’nde düzenlenen “StartGate Global Game Jam”24’e 150’den fazla kayıt vardı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve farklı yaş kategorilerinden 80 misafirin katıldığı StartGate bazlı GGJ’de 16 takım; GGJ’nin belirlediği ana tema olan “Beni Güldür” konusunda yaratıcılıklarının sınırlarını zorladılar. StartGate, JCI (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) ile birlikte, Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden biri olan “Nitelikli Eğitim” temalı bir rekabet alanı daha oluşturdu. “Nitelikli Eğitim” temalı reçelde öne çıkan ve beğeni toplayan oyunlar GGJ tarafından da beğeniyle karşılandı.

StartGate’i; İştirakleri AcademyGate, IdeaGate, TalentUpGate ve yatırım yaptığı stüdyolar, iş ortakları, mentorlar, iş koçları ve sponsorların katkılarıyla çeşitli etkinlik, atölye çalışmaları ve her türlü ihtiyaç ve ekipmanla desteklenen 48 saatin sonunda oluşturulan oyunlardan 7’si, GGJ StartGate’24 jürisi tarafından “takdir ödülü”ne layık görülen eserler layık görüldü.

7/24 YAŞAYAN BİR EKOSİSTEMİN KAPISINI BAŞLATIN

StartGate’in tüm iştirakleriyle her zaman gençlerin ve oyun ekosisteminin paydaşlarının yanında olduğunu bir kez daha vurgulayan StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmuş, şunları söyledi: “GGJ dünyanın en büyük oyun geliştirme etkinliği ve biz de bu etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyduk. StartGate, Global Game Jam’in bir topluluğun parçası olma ve yetenekleri görünür kılma misyonuna paralel bir vizyona sahiptir; İştirakleri, mentorları, iş koçları, stüdyo yatırımcıları ve değerli sponsorlarıyla eğlenceli, bilgilendirici, yaratıcı, dikkat çekici ve teşvik edici bir 48 saate ev sahipliği yaptı. GGJ, felsefe açısından kaybedenlerin olmadığı bir organizasyondur. GGJ kapsamında yürüttüğümüz etkinlikler, alt temalar ve eğitimlerle bu felsefeyi daha da irdeledik ve herkesin birbirinden öğrendiği bir ortam yarattık. Sürdürülebilir bağlar kurduk. StartGate’i; Kampüsü, iştirakleri, ulusal ve uluslararası işbirlikçileri ve 7/24 yaşayan bir girişimcilik merkezinden çok daha fazlası olan ekosistemiyle, “Bu tür organizasyonların bir parçası olmak, bu ekosistemi büyütmek için attığımız bir adımdır” dedi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
O ülkenin eski cumhurbaşkanı helikopter kazasında öldü O ülkenin eski cumhurbaşkanı helikopter kazasında öldü
Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş tarihi belli olduGezeravcı’nın Dünya’ya dönüş tarihi belli oldu
Artvin'de yollar göle dönüştü, mahsur kalan halk böyle kurtarıldıArtvin’de yollar göle dönüştü, mahsur kalan halk böyle kurtarıldı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking