Hindistan, yük gemilerine saldırıların ardından Umman Denizi’nde askeri varlığını güçlendiriyor

0

Hindistan hükümeti, “Umman Denizi’ndeki son saldırı dalgasına” yanıt olarak bölgeye üç muhrip ve bir deniz devriye uçağının gönderildiğini duyurdu.

REKLAM

Hindistan Donanması, ticari gemilere yönelik son saldırıların ardından “caydırıcı bir varlığı sürdürmek” için Umman Denizi’ne üç savaş gemisi ve bir keşif uçağının konuşlandırıldığını duyurdu.

Hindistan hükümetinden yapılan açıklamada, “Umman Denizi’ndeki son saldırı dalgasına” yanıt olarak bölgeye üç muhrip ve bir deniz devriye uçağının gönderildiği belirtildi.

Cumartesi günü Hindistan açıklarında kimyasal madde yüklü bir tankerin silahlı insansız hava aracı (İHA) tarafından vurulduğu iddia edildi. ABD İHA’nın İran’dan fırlatıldığını iddia ederken, Tahran iddiaları “temelsiz” olarak nitelendirdi.

Olay, İran destekli Husi isyancıların son haftalarda Yemen’in Kızıldeniz’inde gerçekleştirdiği insansız hava aracı ve füze saldırısının ardından Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasındaki savaş bağlamında meydana geldi.

Bir Japon şirketine ait olan Liberya bayraklı gemi, Hollanda’dan işletiliyor. Pazartesi günü Hindistan’ın Mumbai limanı açıklarında demirleyen Chem Pluto adlı gemide ilk analizleri yapan Hindistan Donanması, drone saldırısı belirtilerinin bulunduğunu duyurdu.

Hindistan Donanması, denizde gözetimin artırıldığını belirterek, “Bu saldırının sorumlularını bulacağız ve haklarında sıkı işlem uygulanacaktır.”

Ticari gemilere yapılan saldırılar, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan bu stratejik rotada faaliyet gösteren şirketleri daha uzun ve pahalı rotaları tercih etmeye zorluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking