İsrail-Hamas savaşı: Netanyahu’dan ‘kimse bizi durduramaz’ açıklaması

0

Binyamin Netanyahu, Güney Afrika’nın İsrail’in Filistinlilere soykırım yaptığı iddialarına ilişkin Uluslararası Adalet Divanı’nda iki gün süren duruşmanın ardından bir açıklama yaptı.

REKLAM

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100 gün süren savaşta kendilerini kimsenin durduramayacağını söyledi. Hedeflerine ulaşana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Netanyahu, “Ne Lahey ne de ‘şer ekseni’ bizi durdurabilecektir.”

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) sunduğu “soykırım” davası devam ederken, Gazze Şeridi’nde savaşın 100 günü geride kaldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Tel Aviv’de Savunma Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savaşın 100 gününün geçtiğini belirten Netanyahu, “Hamas’ı ortadan kaldırmak, tüm tutsakları evlerine döndürmek ve Gazze’nin ülkemiz için hiçbir zaman tehdit oluşturmamasını sağlamak hedefine ulaşana kadar bu savaşı sürdüreceğiz.” Yine.” dedi.

“Tüm hedeflerimize ulaşana kadar Gazze’deki savaşı sürdüreceğiz. Ne Lahey ne de ‘şer ekseni’ bizi durduramaz.” Netanyahu, kendi açıklamalarıyla, bu hedefe ulaşmak için daha fazla güvenlik fonunu içerecek bir bütçeyi Pazar günü sunacaklarını söyledi.

Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi olan Philadelphia (Salahaddin) koridoruna değinen Netanyahu, bu koridorun kontrolünü ele geçirmeden Hamas’ı ortadan kaldırmanın söz konusu olmadığını savundu.

Netanyahu, Filistin yönetimine Hamas’a herhangi bir şekilde yardımcı olabilecek fon aktarmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Netanyahu, 10, 15 ve 30 Aralık 2023 tarihli “Gazze’deki savaş sonrası” planına atıfta bulunarak Philadelphia koridorunun kontrolünü ele geçirme planından daha önce bahsetmişti.

Güney Afrika’da İsrail’e yönelik soykırım vakası

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle 29 Aralık 2023’te UAD’ye dava açmış ve İsrail’e karşı ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu.

Bu bağlamda Güney Afrika, UAD’den 9 ihtiyati tedbir talebinde bulunuyor.

Bu kararlar şunları içermektedir: “İsrail, Gazze’deki askeri operasyonlarını derhal durdurmalı, Filistinlilere karşı soykırımı önlemek için gerekli tüm makul önlemleri almalı ve yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönmelerini ve gıda, su, yakıt, uygun ilaç ve yardım da dahil olmak üzere insani yardım almalarını sağlamalıdır. ilaçlar”. hijyen malzemeleri, barınma ve kıyafet.” “Erişimi sağlayın, soykırıma karışanları cezalandırmak için gerekli önlemleri alın ve soykırımın kanıtlarını koruyun.”

Soykırım davasına ilişkin ilk duruşma 11 Ocak’ta Güney Afrika heyetinin argümanlarını sunması, İsrail heyetinin ise 12 Ocak’ta savunmasını sunmasıyla başladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking