İsrail’deki protestolar devam ediyor! Yüz binlerce kişi Tel Aviv’den Kudüs’e yürüdü

0

İsrail Başbakanı Binyamin Netanhayu’nun hayata geçirmeyi planladığı yargının yetkilerini sınırlayacak yasa tasarısına İsrail’de protestolar sürüyor. İsrail’in başkenti Tel Aviv’de yüzbinlerce kişi yargı reformuna karşı yürüdü.

Protestocular, davul çalarak ve hükümet karşıtı sloganlar atarak Kudüs’e doğru yürüdüler. İsrail bayraklarıyla yürüyen protestocular yolları kapattı ve yargı reformunun geri alınması çağrısında bulundu.

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN NETANYAHU’YA MEKTUP

İsrail’de ordu, polis ve MOSSAD liderleri de dahil olmak üzere binlerce güvenlik yetkilisi, Netanyahu’ya oylamanın iptal edilmesi ve bunun yerine kararlaştırılan reformların müzakere edilmesi çağrısında bulunan açık bir mektup yayınladı. Mektupta, “Yasa, İsrail toplumunun paylaştığı şeyleri eziyor, insanları ayırıyor, İsrail Savunma Kuvvetlerini bölüyor ve ülkemizin güvenliğine ölümcül darbeler indiriyor.” söylendi.

Öte yandan tasarının 24 Temmuz’da mecliste yeniden oylanması bekleniyor. İsrail hükümetine göre yargının yetkilerini sınırlayacak yasa tasarısı, mahkemenin fazla müdahaleci hale gelmesi nedeniyle yetki kollarını dengelemek için oluşturuldu.

13

YARGI REFORMU TARTIŞMA PAKETİ

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve ABD’nin karşı çıktığı tartışmalı yargı reformu, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin sınırlandırılmasını, mahkeme kararlarının parlamento tarafından geri alınmasını ve yargının yargıçların seçimi üzerindeki etkisinin azaltılmasını içeriyor.

İsrail’in yazılı bir anayasası olmamasına rağmen, Yüksek Mahkeme en yüksek yargı mercii olarak görev yapmaktadır.

324

İsrail’de devletin işleyişi, yönetimi, insan hakları ve özgürlükleri ile ilgili “temel yasalar” vardır.

4 Temmuz’da İsrail Anayasa Komisyonu, yargının hükümet üzerindeki denetimini sınırlayacak yasa tasarısını onayladı. Söz konusu yasa tasarısı, Yargıtay’ın hükümet ve parlamentonun kararlarını hukuka aykırı bulması halinde bozma yetkisini sınırlandırıyor. (İHA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlk rakibi sahneye çıktı, herkesin gözü önünde bizzat açıkladı!  Kojenerasyon krizinin ardından ilk toplantıda adaylık açıklandıİlk rakibi sahneye çıktı, herkesin gözü önünde bizzat açıkladı! Kojenerasyon krizinin ardından ilk toplantıda adaylık açıklandı
D-100 karayolunda yoğunluk yaşandı!  2 arkadaş feci bir kazada hayatını kaybettiD-100 karayolunda yoğunluk yaşandı! 2 arkadaş feci bir kazada hayatını kaybetti
İlaç fiyatındaki euro kurundaki artış!  Resmi Gazete'de yayımlandıİlaç fiyatındaki euro kurundaki artış! Resmi Gazete’de yayımlandı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking