İsveç’ten tedirgin eden açıklama! ‘Halka bu gerçeği açıklamak durumundayım’ diyerek duyurdu: ‘Savaş olabilir’

0

İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin, Dalarna bölgesindeki Salen askeri üssünde düzenlenen Ulusal Halk ve Savunma Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın ciddiye alınması gerektiğini belirterek, “İsveç’te de savaş çıkabilir. Halkımız savaşa hazır olmalı.” Dedi.

“BU GERÇEĞİ KAMUOYUNA AÇIKLAMAK ZORUNDAYIM”

İsveç’in 210 yıldır savaşa girmediğine dikkat çeken Bohlin, şunları kaydetti:

“Avrupa’da zaten zayıf olan güvenlik durumu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından geçen yıl daha da kötüleşti. Rusya’nın hızla yeniden silahlanması çok ciddiye alınmalı. Neredeyse 210 yıldır barış, İsveç halkı için memnuniyetle karşılanan bir yol arkadaşı olmuştur. Ancak bugün bu durum böyledir. artık durum böyle değil. “Durum değişti ve güvenlik durumu kötüleşti. Sorumlu bir bakan olarak bu gerçeği İsveç halkına açıklamalıyım.”

İsveç hükümetinin ülkenin savaşa girebileceği yönünde zihinsel farkındalık yaratarak savunma kapasitesini artırmaya çalıştığını belirten Bohlin, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı direnişini de örnek aldıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bodrum'da korkunç kaza!  Sahilde başsız ceset bulunduBodrum’da korkunç kaza! Sahilde başsız ceset bulundu
Demiryolunda heyelan!  Yük treni raydan çıktıDemiryolunda heyelan! Yük treni raydan çıktı
Murat Kurum bunu sosyal medyada paylaştı!  O ilan etti: Murat Kurum bunu sosyal medyada paylaştı! Açıklandı: “İlk günden itibaren çalışmaya başladık”: ilgi çekici trafik mesajı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking