İsviçre televizyonu tecavüzle suçlanan Gerard Depardieu’nun filmlerini yayınlamayacak

0

İsviçre kanalı RTS’nin sözcüsü Marco Ferrara, ünlü yıldızın daha önce Noel ve Yeni Yıl tatillerinde gösterileceği duyurulan iki filminin yayından kaldırıldığını bildirdi.

REKLAM

İsviçre kamu televizyonu RTS, Fransa’da çok sayıda kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle hakkında en az üç dava açılan ünlü film yıldızı Gerard Depardieu’nun filmlerini yayınlamama kararı aldı.

RTS, Depardieu’nun “önemli rollerde” yer aldığı filmlerin gösterilmeyeceğini duyurdu.

İsviçreli kanalın sözcüsü Marco Ferrara, AFP’ye yaptığı açıklamada, bu karar kapsamında ünlü yıldızın daha önce Noel ve Yeni Yıl tatillerinde gösterileceği duyurulan iki filminin yayından kaldırıldığını söyledi.

Marco Ferrara, “Zaman zaman izleyicilerimizin çoğunluğunun önceden kabul edilmiş bir eser veya kişilikten rahatsız olabileceğine inandığımızda bu tür programları yayından kaldırabiliriz” dedi. dedi.

2020’den bu yana tecavüz iddiasıyla soruşturma altında olan ve bir televizyon kanalının yayınladığı görüntülerle kamuoyunda eleştiri hedefi haline gelen dünyaca ünlü sanatçı Gerard Depardieu’ya Fransız sanat dünyasının 60’a yakın ismi destek verdi.

Bertand Blier gibi ünlü Fransız sinema yönetmenlerinin, Nathalie Baye, Charlotte Rampling, Jacques Weber ve Pierre Richard gibi oyuncuların, Carla Bruni ve Jacques Dutronc gibi şarkıcıların imzasını taşıyan ortak yazıda, Depardieu’nun “linçi” kınandı.

Ne oldu?

Fransa’da bu ayın başında ülkenin en çok izlenen devlet kanalı France 2’de yayınlanan “Complement d’enquête” programında ünlü oyuncuyla ilgili çıkan haber, uluslararası ölçekte şok etkisi yarattı.

Görüntülerde Depardieu, genç bir kız hakkında müstehcen yorumlar da dahil olmak üzere kadınlara yönelik “düşmanca ve aşağılayıcı” yorumlarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da konuyla ilgili görüşünü açıklayarak, Depardieu’nun ailesi gibi görüntülerin montaj olabileceği tezini ortaya attı.

Ancak “Fransa Televizyonları” grubu, yaptığı açıklamada görüntülerin noter tarafından “onaylandığını” ve değiştirilmediğini duyurdu.

Programın yayınlanmasının ardından patlak veren skandalın ardından Kanada’nın Quebec eyaleti, Depardieu’nun Liyakat Nişanı’nı geri alırken, Belçika’nın Estaimpuis belediyesi de ünlü aktörün fahri vatandaşlık unvanını elinden aldı. Oyuncunun başkent Paris’teki ünlü Grévin Müzesi’nde saklanan balmumu heykeli de kaldırıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking