Kanada, Türkiye’ye yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu

0

Kanada hükümetinin resmi internet sitesinden ihracatçı firmalara yayınlanan açıklamada, kısıtlamaların artık yürürlükte olmadığı belirtiliyor.

Açıklamada, 16 Nisan 2020 tarihinden itibaren savunma sanayii ile ilgili bazı kalemlerin Türkiye’ye ihracatına ilişkin başvurularda ret politikasının uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Bu tebliğ tarihi itibarıyla olası bir cayma politikası bulunmamaktadır. etkisi daha uzun.” İfadesi kullanıldı.

İhracatçı grupların mühimmat listesi de dahil olmak üzere Türkiye’ye ileteceği ihracat ve komisyonculuk izin taleplerinin artık Kanada risk değerlendirme çerçevesi kapsamında tek tek inceleneceği kaydedildi.

Açıklamada, benzer uluslararası ihracat izinlerinde yer alan standart ifadelerin yanı sıra, üçüncü ülkelere satış yapılması durumunda garanti talepleri ve insan hakları hukukuna ilişkin bazı atıflara da yer verildi.

KISITLAMALARIN ARKA PLANI

Kanada hükümeti, 27 Eylül 2020’de Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarına karşı başlayan ve 44 gün süren İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan’ın yanında yer alması nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uyguladı.

Kanada, Ermeni mevzilerine karşı kullanılan Türk insansız hava araçlarında Kanada teknolojisinin kullanıldığını iddia ederek Ekim 2020’de Türkiye’ye savunma sanayi ihracatına ambargo uygulamıştı.

Bu ambargo kararı nedeniyle Kanadalı şirketler 250 ila 300 milyon dolar arasında zarara uğradı ve ürünlerinin tek kullanıcısı TAI olan Telemus Systems, 2021 yılının ilk 7 ayında gelir elde edemediği için iflas etti.

Ottawa yönetimi, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri operasyonuna tepki olarak ilk ambargoyu 2019 yılında başlatmış ancak taraflar arasındaki üst düzey görüşmelerin ardından Haziran 2020’de bu kararından geri adım atmıştı. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Amerikan askerlerinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gerçek ortaya çıktı!  ABD İHA'ları hakkında dikkat çeken detaylarAmerikan askerlerinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gerçek ortaya çıktı! ABD İHA’ları hakkında dikkat çeken detaylar
Yerel seçimlerde sürpriz isim!  Mustafa Denizli'nin kızı o ilçenin belediye başkanlığına aday olduYerel seçimlerde sürpriz isim! Mustafa Denizli’nin kızı o ilçenin belediye başkanlığına aday oldu
CHP Başbakanlığa kabul edildi!  CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay olduCHP Başbakanlığa kabul edildi! CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking