Kuzey Kore’den Güney’e kaçanların sayısı yılın ikinci çeyreğinde arttı

0

Yonhap’ın haberine göre Güney Kore Birleşme Bakanlığı’nın Kuzey Kore’den kaçarak Güney Kore’ye gelenlerle ilgili yayınladığı rapor, Kuzey Kore’den Güney’e kaçanların sayısının yılın ilk çeyreğine göre neredeyse iki katına çıktığını ortaya koydu.

Nisan-Haziran döneminde Güney Kore’ye kaçanların sayısının 65 olduğu belirtilen raporda, bu sayının yılın ilk çeyreğinde sadece 34 olduğuna dikkat çekildi.

Rapor, bu yılın ilk yarısında 2022’ye kıyasla Güney Kore’ye kaçanların sayısının yaklaşık 5 kat arttığını gösterirken, Kuzey’den kaçanların toplam sayısının 33 bin 981’e yükseldiği söylendi.

Kuzeyden güneye üçüncü bir ülkeden kaçan daha fazla insan olmasına rağmen doğrudan geçiş yapanların sayısının “oldukça yüksek” olduğu ileri sürüldü.

Kuzey Kore’nin Covid-19 sürecinde aldığı sıkı sınır önlemleri nedeniyle kaçan insan sayısında önemli bir düşüş yaşandı. Daha önceki yıllarda 3.000 civarında olan bu sayı 2019 yılında 1.167 civarına düşmüş ve 2022 yılında 59 olarak kayıtlara geçmiştir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking