Mark Zuckerberg, ‘kıyamet günü’ne Hawai’de inşaa ettirdiği lüks bir kalede hazırlanıyor

0

Kauai adasındaki kampüs, birbirine bağlı iki merkezi bina ve bir kaçış tüneli aracılığıyla 460 metrekarelik yer altı sığınağıyla bir düzineden fazla binadan oluşacak.

REKLAM

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii’de inşa ettiği 100 milyon dolarlık lüks şatoda dünyanın sonuna hazırlanıyor.

Zuckerberg’in, kıyamet hazırlıklarını gizlemeyi amaçlayan gizli bir proje kapsamında, kendi gıda ve enerji kaynaklarına sahip büyük bir yerleşim yeri olan Pasifik Adaları’nda bir yer altı sığınağı inşa ettiği bildirildi.

Teknoloji haber sitesi Wired’ın emlak ve müteahhit kayıtlarına dayanarak yaptığı araştırmaya göre, Zuckerberg’in Koolau Çiftliği kompleksi halihazırda kısmen inşa edilmiş durumda ve modern tarihin en pahalı kişisel inşaat projelerinden biri olmaya hazırlanıyor.

İnşaat planına göre Kauai adasındaki kampüs, bir düzineden fazla binadan oluşacak ve iki merkezi bina birbirine ve 460 metrekarelik yer altı sığınağına bir kaçış tüneli ile bağlanacak.

Planlara göre, Konaklar en az 30 yatak odası ve 30 banyoya sahip olacak ve aynı zamanda halat köprülerle birbirine bağlanan misafirler için 11 “disk şeklinde” ağaç evden oluşan bir kümeyi de içerecek.

Wired’a göre patlamaya dayanıklı betondan inşa edilen ve çelik kapılı yer altı sığınağında bir yaşam alanı ve kontrol odası bulunacak.

İmar belgelerine göre diğer kampüs giriş ve çıkışları ses geçirmez kapılar ve şifreli kilitlerle donatılacak, kütüphane ise gizli bir kapıyla donatılacak.

Koolau Çiftliği’nin, Meta’nın üst düzey yöneticisinin bir tür kıyamet senaryosuna hazırlanmayı planladığını düşündüren başka bir yönü daha var. Wired’ın kaynaklarına ve inşaat planlarına göre kampüs tamamen kendi kendine yeterli olmayı hedefliyor. 140 dönüm tarım arazisinden gıda kaynağı sağlayan tesiste 16 metre çapında ve 6 metre yüksekliğinde su deposu ve pompalama sistemi yer alıyor.

Zuckerberg kampüsün çevresine 1,8 metrelik bir duvar ördü ve rütbeleri ne olursa olsun tüm çalışanlarına mülkteki çalışmalarına ilişkin gizlilik anlaşmaları imzalattı.

Bir sözcü, Zuckerberg’in karısı ve çocuklarının aile evi olarak gördüğü çiftliği inşa etmek için arazi satın almak üzere 170 milyon dolar harcadığını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking