MHP ve AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacak

0

MHP Parti ve AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacak.

REKLAM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde 30 büyükşehir ve 29 ilde iş birliği yapacağını söyledi.

AA muhabirine göre Yıldız, MHP genel merkezinde yaptığı açıklamada, AK Parti ile MHP arasında işbirliği esaslarının görüşülmesi amacıyla 26 Ekim 2023’te başlayan sürecin bugün yapılan 13’üncü toplantıyla sona erdiğini söyledi.

Her zaman olduğu gibi ‘önce vatanım ve milletim’ sloganıyla ele alınan konuların, karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde tam bir uyum ve uyum içerisinde ilerletildiğini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

“Görüşmeler sonucunda 30 büyükşehirde iş birliği yapılması, Mersin ve Manisa’da MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediyesinde ise AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin, her iki partinin de ayrı ayrı elinde tuttuğu “Geri kalan 29 il merkezinden adaylarla seçimlere katılım için işbirliği yapılmasına karar verildi. Tarihi önemi dikkate alınarak Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te MHP adayının desteklenmesi uygun görüldü.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking