Polonya jandarması, sınırı geçmeye çalışan mültecinin “kazayla” vurulduğunu öne sürdü

0

Polonya haber ajansı PAP, yaralı göçmenin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Bialystok’un askeri işlerden sorumlu savcı yardımcısı Radoslaw Wiszenko, PAP’a yaptığı açıklamada, soruşturmanın ilk bulgularının askerin tökezleyerek “kazara” silahını ateşlediği yönünde olduğunu söyledi.

Polonyalı jandarma sözcüsü Iwo Sawa, askerin başlangıçta bir grup kaçak göçmeni başka bir sınır devriyesine ihbar etmek için sözde uyarı atışı yaptığını belirterek, “Asker tökezledi ve kontrolsüz bir şekilde ateş etti ve bir kaza meydana geldi” dedi. dedi.

PAP’a göre, vurulmanın sonuçlarına bağlı olarak asker, yaralanan kişinin ciddi şekilde yaralanması veya ölümü halinde üç yıla kadar, sekiz yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Bunun yerine sivil toplum kuruluşu Grupa Granica, hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki göçmene destek sağlandığını duyurdu.

Granica’nın Facebook hesabında yayınlanan yazıda “Omurga ameliyatını bekleyen gencin durumu stabil ancak felç riski var” yazıyordu.

Grupa Granica’ya konuşan göçmen, bir grup Suriyeliyle sınırı geçtikten sonra sırtından vurulduğunu söyledi.

Yere düştükten sonra 3 el silah sesi daha duyduğunu söyleyen göçmenin, Polonya’ya uluslararası koruma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking