Rusya: Moskova’daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 139’a yükseldi

0

Bastrykin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı, 22 Mart’ta Moskova’da bir konser salonunda meydana gelen terör saldırısının görüşüldüğü toplantıda konuştu.

Teröristlerin saat 19.58’de konser salonuna (TSI) geldiklerini, 20.11’de ise binayı terk ettiklerini belirten Bastrikin, yakalanan saldırganların suçlarını itiraf ettiğini söyledi.

Bastrikin, şunları söyledi: “Saldırı sonucu 139 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 75’inin kimliği bugün belirlendi. Ölenler arasında 3 çocuk da bulunuyor. “Ölen kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor” dedi.

Aleksandr Bastrikin, 182 kişinin yaralandığını söyledi.


3 şüpheli daha tutuklandı

Basmannıy Bölge Adliyesi’nde, 22 Mart akşamı düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheliden 3’ü de hakim karşısına çıkarıldı.

“Organize gruba üye olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı düzenlemek” suçundan suçlanan şüphelilerin duruşmaları ayrı görüldü.

Mahkeme, şüpheli kardeşler Aminçon ve Dilovar İslomov ile babaları İsroil İslomov’un 22 Mayıs’a kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Tacik asıllı şüpheliler Aminçon ve İsroil İslomov’un Rusya vatandaşı olduğu açıklandı.

Aynı mahkeme dün, saldırının doğrudan sorumluları arasında yer alan Tacik vatandaşlar Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Rachabalizoda, Fariduni Shamsidin ve Muhammadsobir Fayzov’un 22 Mayıs’a kadar cezaevinde tutulmasına karar verdi.

Böylece Moskova konser salonuna düzenlenen terör saldırısına ilişkin 11 şüpheliden 7’si tutuklandı.


Moskova’da konser salonuna terör saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla lobide rastgele ateş açtığı görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıktı ve bir süre sonra çatı çöktü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking