Şeriat naralarına inat laikliği savunmaya devam edeceğiz!

0

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel vasıflarından biri olan laiklik, 5 Şubat 1937 tarihinde Anayasanın değişmez hükümlerinden biri haline geldi. Devletin temel vasıflarından biri olan laikliğin 87. yıl dönümü kutlanıyor.

Halkın Kurtuluş Partisi’Atatürk’ün heyeti, laikliğin kabulünün 87. yıl dönümünde Atatürk’ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de ziyaret etti. Törene HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sai Kiran, HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avcılık. Ayça Okur, HKP MYK üyesi Adnan Okur ve partililer katıldı. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

HKP heyeti Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Milli Misak Kulesi’ne geçti. HKP üyesi Ayça Okur, Anıtkabir özel kitabını imzalayarak şunları yazdı:

“Anti-emperyalist Birinci Kurtuluş Savaşımızın önderi Muhterem Mustafa Kemal, aziz atam,

Halkımıza olan kararlılığınızı, inancınızı ve güveninizi hayata geçirdiğiniz milliyetçi gücün ruhunu her hücresinde hisseden, Halk Kurtuluş Partisi’nin ikinci kurtuluş savaşçıları olarak karşınızdayız ve şöyle diyoruz: “Gittikleri gibi gidecekler. gelmek”. Dünyada ilk kez emperyalistleri yenilgiye uğratan ve Sevr’i yerle bir eden.

İstanbul hükümetinin size idam cezası verdiği günlerde saraya teslim olmadınız, halkla ve halkla mücadelenin eşsiz bir örneğini bizlere verdiniz ve bize “yapacak” laik Cumhuriyeti emanet ettiniz. nesiller özgür fikirlerle, özgür vicdanlarla, özgür akılla yetişir.”

Büyük lider, güveniniz bizim en büyük başarımız ve mücadelemizin rehberidir. Hele ki yaşadığımız, şeriat’ın bağırıldığı, laik Cumhuriyetimize açıkça meydan okunduğu günlerde…

Laikliğin ilanının yıldönümünde, başta Kadın Kurtuluş Partisi olmak üzere Halk Kurtuluş Partisi’nin tüm üyeleri, laik Cumhuriyetin koruyucusu, kollayıcısı ve ileri taşıyıcıları olarak üzerimize düşen görevin bilinciyle mücadele ediyor. Çünkü gençlere yönelik konuşmanızda belirttiğiniz gibi;

“Tüm bu koşulların her zaman daha kötüsü, ülkede iktidarı elinde bulunduranların dikkatsiz, yanlış yönlendirilmiş ve hatta ihanete uğramış olabilmeleridir. Bu yöneticiler aynı zamanda kişisel çıkarlarını işgalcilerin siyasi hırslarıyla da birleştirebilir. “Millet perişan olur, yoksulluğa sürüklenir” öngörünüz ne yazık ki gerçekleşti.

Ülke dışında yeni Sevr’in adı olan BOP’ta vatanımız gözdesi. “Bu durum ve şartlarda dahi görevimizin ‘bağımsızlığı ve cumhuriyeti kurtarmak’ ve ülkemizin tam bağımsızlığını sağlamak olduğunun bilinciyle, sizin komuta ettiğiniz milli kurtuluşumuzu geri dönüşü olmayan bir toplumsal kurtuluşla taçlandıracağız. Selamlar…”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking