Slaven Bilic’ten Beşiktaş itirafı: ‘Maaşlar geç yatıyordu ancak…’

0

Bir dönem Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic, Juventus takımıyla ilgili itiraflarda bulundu.

Bilic’in açıklamaları şöyle:

“İSTANBUL’U SEVDİM”

“Beşiktaş’ta çalışırken İstanbul’u çok severdim ama insanlar gelip ‘Anadolu’yu görmeden konuşulmasın’ derlerdi. Oraya gittiğimizde gördüklerimin Bosna’dan hiçbir farkı yoktu.”

“Maaşlar geç ödeniyor”

“Balkanlarda yetişen antrenörler kültürlere çabuk alışırlar. Bir İngiliz, bir Alman farklı kültürlere girince şaşırabiliyor. Mesela Türkiye’de maaşım biraz geç ödeniyordu ama bu beni şaşırtmadı. Hajduk Split, maaşım da gecikti ama ödeneceğini elbette biliyordum.”

“TERZİÇ’İ KİRALADIM”

“Beşiktaş’a giderken yanımda Nicola Jurcevic ve Edin Terzic’i de götürdüm. Terzic o dönemde Dortmund’un 19 Yaş Altı takımının teknik direktörüydü ve Dortmund sportif direktörü Michael Zorc ile konuştum. Zorc şunları söyledi: ‘Edin için büyük planlarımız var. ama onu sana birkaç yıllığına ödünç verebilirim.” Dedi.”

“MAAŞ NEREDE, ARABA NEREDE?”

“Beşiktaş’a gittiğimizde bana araba vereceklerini söylediler ama araba hemen gelmedi. Maaşlar geç gelince diğer yardımcılarım ‘Yine aynı hikaye’ demeye başladılar. Edin, on Öte yandan panikledi: “Bu da ne böyle! Maaş nerede, araba nerede?” “Şikayet etmeye başladı. Çünkü Almanya’da büyümüştü. Rahatlamamalarını söyledim ve sonunda maaşımızı ödediler.”

“BEŞİKTAŞ BÜYÜK BİR TAKIM”

“Ben Türkleri çok sevdim. Size her şeylerini veriyorlar, gönüllerini veriyorlar. İstanbul tarihiyle, atmosferiyle mükemmel bir şehir. Beşiktaş da harika bir takım.”

“DEVLET GİBİYİM”

“Beşiktaş, F.Bahçe ve Galatasaray sadece futbol kulübü değil. Bu topluluklar bir yaşam biçimi. Devlet gibiler. Sonuçlar iyiyse her şey harika ama kötü sonuçlar için aynı şeyi söyleyemem.”

“ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİLER”

“Orada çok eğlendim. Beşiktaş’la 2 sezon üst üste üçüncü olmak hoş değil ama taraftarlar yaptıklarımızı takdir etti. 2 yıldır stadımız yoktu. Maçlarımızın çoğunu iç sahamızda oynadık. Ankara’da ya da Ankara’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda. Zor bir an oldu.”

“BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK”

“Avrupa’da güzel şeyler yaptık. Hem kulübüm hem de kariyerim adına güzel başarılar elde ettik. Premier Lig’e çıkmamı sağlayacak maçlar oynadık. Türk kulüpleri genelde İngiliz takımlarını yenemez ama biz başarabiliriz’ Bunu başardık. Şampiyonlar Ligi elemelerinde Arsenal ile iyi bir mücadele verdik. Verdik.’

“BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR AN OLDU”

“Arsene Wenger yanıma gelerek şöyle dedi: ‘Türk kulüpleriyle birçok kez iç saha ve deplasman maçı oynadım ama ilk kez 180 dakikadır ara vermeyen bir Türk takımı görüyorum. Tebrikler.’ “Benim için harika bir an oldu.”

“TARİHİ BİR GECEYDİ”

“Grupta Tottenham’ı, gruptan çıktıktan sonra da Liverpool’u yendik. Liverpool’u penaltılarla elediğimiz gece tarihi bir geceydi. Tribünde 63 bin kişi vardı.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking