SON DAKİKA: Kasım Süleymani’nin mezarının yakınında peş peşe 2 patlama! Dünyanın gözü İran’da: Onlarca ölü var… ‘Çanta’ detayı dikkat çekti

0

Son haber: Dört yıl önce 3 Ocak 2020’de ABD’nin hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı komutan Kasım Süleymani, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü’nün komutanıydı. Bütün dünyanın gözü, kulağı İran’a çevrilmiş durumda. Patlama alanında çok sayıda insan vardı!

SON DAKİKA: İRAN’DAKİ PATLAMADA 73 KİŞİ ÖLDÜ!

İran’da art arda yaşanan iki patlamanın fotoğrafları da geldi. Son haberlere göre İran’da meydana gelen patlamalarda en az 73 kişi öldü, 170’den fazla kişi de yaralandı.

“BOMBA DOLU İKİ ÇANTA”

İran medyası yaşananların terör saldırısı olduğunu iddia ederken; Patlamalara bomba yüklü iki valizin neden olduğunu açıkladı.

e6e1e9d39b18e674522db0e39f28dd6c

“UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTI”

İran’ın resmi IRNA haber ajansı, ilk patlamanın Kasım Süleymani’nin mezarına yaklaşık 700 metre mesafede, ikinci patlamanın ise yaklaşık bir kilometre uzaklıkta meydana geldiğini bildirdi.

916e15365b53eade0762a3a568e6a9ea

İlk patlama yerel saatle 15.04’te, ikincisi ise 13 dakika sonra meydana geldi. İran Tasnim ajansı kaynakları, patlamaların bomba yüklü çantalar üzerinde uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

hjgfj

HAMANEY TARAFINDAN “YAŞAYAN ŞEHİT” DEDİ

3 yıl önce öldürülen Kasım Süleymani, İran’ın Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Lübnan’a kadar askeri politikasını belirleyen isim olarak öne çıktı. Süleymani, İran lideri Ayetullah Hamaney tarafından “yaşayan şehit” olarak adlandırıldı.

Thumbs_b_c_b46007fa3555d0fd6aea8069a9235234

3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “SALDIRILARDAN DOLAYI DERİN ÜZGÜNÜZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’daki saldırılara ilişkin şunları söyledi: “İran’ın Kerman vilayetinde gerçekleştirilen menfur terör saldırılarından derin üzüntü duyuyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatını kaybedenlere acil şifalar diliyorum. Terör saldırılarında hayatını kaybedenler, yaralananlar var. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı diliyorum.”

LİDER İRAN CUMHURBAŞKANI YARIN Türkiye’YE GELİYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderlik diplomasisine 2024’te de devam edecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl ilk konuğu İran Cumhurbaşkanı İbrahim Rei’nin yarın Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi gerekiyordu.

Thumbs_b_c_71d5e19d022162fb5759406425f1d8a5

Patlamaların ardından Reisi’nin Türkiye ziyaretini iptal edip etmeyeceği merak konusu.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye gelecekABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye’ye gelecek
Adige Kültür Merkezi'nin temeli atıldıAdige Kültür Merkezi’nin temeli atıldı
Savunma sanayisi için kritik toplantı! Savunma sanayisi için kritik toplantı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking