Sosyal medyada viral olan akım can aldı: 14 yaşındaki çocuk beğeni uğruna hayatını kaybetti

0

Takipçiler, beğeniler ve genel etkileşim adına sosyal medya çılgınlığını önlemenin hiçbir yolu yok. 14 yaşındaki bir çocuk, dünyanın en acı biberlerinden yapılan cipsleri yedikten sonra hayatını kaybetti. Otopsi raporunda yer alan ayrıntılar, insanların sosyal medya trendlerinin geleceği konusunda “vazgeçtiklerini” söylemelerine ve endişe duymalarına neden oluyor.

SOSYAL MEDYADA GÖRDÜĞÜ TRENDE BAĞLI OLDU

Geçtiğimiz yıl sosyal medyada görülen “baharatlı tortilla cipsi yeme yarışmasına” katılan ve aniden hayatını kaybeden Massachusetts Eyaleti 10. sınıf öğrencisi Harris Wolobah için otopsi raporu çıkarıldı.

ÇOK FAZLA BAHARATLI CİPS ALDI

Rapora göre, Paqui şirketinin ürettiği çok baharatlı cipsleri yedikten kısa süre sonra hastalanan Wolobah, “yüksek miktarda kapsaisin (kırmızı biberin aktif bileşeni) tüketmenin yol açtığı ani kalp durması” nedeniyle hayatını kaybetti.

Çocuğun ayrıca kalp büyümesi ve kalp kası hastalığının da olduğu belirtildi.

ŞİRKET MEYDAN OKUMA BAŞLADI: CİPS YİYİN, SU İÇMEYİN

Bu arada sosyal medyada başlatılan “challenge”da Paqui üreticisi, tüketicilerden dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yedikleri videoları paylaşmalarını ve ürünü tükettikten sonra su içmemelerini istedi.

iStock-1560408454

HASTANEYE KALDIRILDI

ABD genelinde yaygın olarak görülen bu “meydan okuma”ya katılan onlarca çocuk hastaneye kaldırıldı.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN UYARI VAR

Son derece acı olan bu ürüne karşı çocuklar ve gençler uyarılmaktadır. (AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yer: Tokat!  Kürekle defalarca önce kafasına, ardından bacaklarına vurdu... O anlar kameralara yansıdı!Yer: Tokat! Kürekle defalarca önce kafasına, ardından bacaklarına vurdu… O anlar kameralara yansıdı!
Ata, Emre Akman'a soru sordu, bıçakladı!  Babası dedi ki Ata, Emre Akman'a soru sordu, bıçakladı! Babası “Sarhoştum” dedi, katilin ifadesi ortaya çıktı
Milletvekilinden uçakta hayat kurtaran hamleMilletvekilinden uçakta hayat kurtaran hamle

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking