Spor yazarları olaylı Trabzonspor – Fenerbahçe maçını yorumladı: ‘Söz bitti; bu hale getirenler utansın’

0

F.Bahçe, Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın bitiş düdüğünün ardından Trabzonspor taraftarları, F.Bahçeli futbolculara saldırdı. Spor yazarları olaylara ağırlık verdi.

Spor yazarlarının yorumları şöyle:

Uğur Meleke: “Biz bu efsane haftada oynanan futbolu konuşmak isterken, dün gece şiddet yeniden su yüzüne çıktı. Bu ülkede son yıllarda Halil Umut Meler sahada dövüldü, Bayarslan arkadan yumruklandı, Fernandes vuruldu, Tekme attı, Burak’ı boksörle fırlattı, Josef arkadaşını korudu: “Ceza aldı. Bu ülkede sporcunun, sporcunun güvenliği var mı bana söyleyebilir misiniz? Artık futbolu bırakın, yapılacak bir şey var.” (Özgürlük)

“Futbol Bayrağı Yarı Yarıdır”

Ercan Güven: Maç sonunda ister istemez oyunculara bulaşan “tribün etkisi”nin sınırlarını aşarak fiziki boyuta ulaştığı “acımasız” maçta F.Bahçe, şampiyonluk umutlarını elinden aldı. Ve “linç” tehlikesine rağmen. Tebrikler yetersiz bir ifadedir; F.Bahçe’ye hayırlı olsun! Bitti; Bunu mümkün kılanlar utanmalı.” (Milliyet)

“FENERBAHÇE HAYATINI KURTARDI”

Uzay Gökerman: “Fenerbahçeli futbolcular sahada taraftarlarla baş başayken güvenliği sağlamak kimin göreviydi? Güvenlik var mıydı? Daha kötüsü olsaydı ne olurdu? Bu maçta sorulması, cevaplanması gereken pek çok detay var. Geçen hafta Pendikspor’un, bu hafta da Trabzonspor’un “Fenerbahçe’nin maçlarını neden hedef olarak gördüklerini ve gerilimi en üst seviyelere çıkardıklarını anlamak ve açıklamak kolay olmasa gerek. F.Bahçeli oyuncuların canını zar zor kurtardığı bir ortamda futbol konuşmanın hiçbir anlamı yok.” (Milliyet)

“NE ZAMAN SPORCU OLACAĞIZ?”

Faik Çetiner: “Kura çekiminin ardından İsmail Kartal’dan farklı ve cesur hamleler geldi. Dzeko ve Szymanski’yi eledi, Serdar Dursun ve Batshuayi’yi sahaya çıkardı. Batshuayi ilginç bir hücum oyuncusu. Topu ağlara gönderdiğinde ilk kez önde buluştu. Gol, takımını götürdü.Kısacası Fred’in Batshuayi’si başladığı işi bitiriyordu.Çok zorlu bir 90 dakikayı galibiyetle tamamlayan Fenerbahce, moral kazanarak şampiyonluk yolunda avantaj elde etti. Bu sayfayı yazdım yetmez. Bu kırgınlık neden? Bu kavga neden? Ne zaman adam olacağız, ne zaman sporcu olacağız? Bilen “Var mı? Kupa peşinde koşan Trabzonspor sahası kapatılsa sevinir misiniz?” (Fan)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking