Tesla Cybertrucks: 2 yıl gecikmeli ilk teslimatı yapan fütüristik elektrikli aracın özellikleri ne?

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Cybertruck, şu anda öncelikli olarak Ford, General Motors ve Ram’ın ana şirketi Stellantis tarafından kontrol edilen ABD otomobil pazarının en karlı segmentini hedefliyor

REKLAM

Fütüristik Cybertruck pikaplarının üretiminde çözülemeyen sorunlar nedeniyle orijinal programının iki yıl gerisinde kalan Tesla, seri üretimin ne zaman başlayacağına dair belirsizlik varken ilk teslimatlarını gerçekleştirdi.

CEO Elon Musk, teslimatları şirketin ABD’nin Teksas eyaletindeki fabrikasında düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Musk’ın geçen yıl satın aldığı sosyal medya platformu X’te yayınlanan tören, Musk’ın bir kamyoneti karanlık bir sahneye sürmesiyle başladı.

Musk, “Bu, yoldaki en eşsiz şey” dedi ve şunu ekledi: “Eninde sonunda gelecek, geleceğe benzeyecek.”

Toplama, şu anda öncelikli olarak Ford, General Motors ve Ram’ın ana şirketi Stellantis tarafından kontrol edilen ABD otomobil pazarının en karlı segmentini hedef alıyor.

Ancak Musk dört yıl önce Cybertruck’ı piyasaya sürdüğünden beri Detroitli otomobil üreticilerinin üçü de kendi elektrikli pikaplarını tanıttı.

Tesla’nın rakipleri

Ford, GM ve startup Rivian’ın halihazırda satılık kamyonları var ve elektrikli Ram gelecek yılın başında piyasaya çıkacak.

Ford’un F-Serisi pikapları Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok satan araç olurken, bunu GM’nin Chevrolet Silverado ve Stellantis Ram pikapları takip ediyor. Detroit otomobil üreticileri yılbaşından Ekim ayına kadar araç başına 100.000 doların üzerinde fiyatlarla yaklaşık 1,7 milyon büyük pikap sattı.

Musk, Cybertruck’un gövdesinin Tesla tarafından geliştirilen paslanmaz çelik alaşımdan yapıldığını söyledi.

Geleneksel baskıyla bükülemeyecekleri için gövde panellerinin kare olması gerektiğini söyledi. Paslanmaz çeliğin paslanmadığını ve boyama gerektirmediğini ancak yine de seri üretilebileceğini söyledi.

Musk, Cybertruck’un yerden yüksekliğinin 43 santimetre olduğunu ve sıfırdan 97 km/saat hıza 2,6 saniyede çıkabildiğini söyledi.

Dört tekerlekten çekişli pikapın direksiyon sertliğinin hıza bağlı olarak değiştiğini belirten Musk, aracın şasisinde bir tondan fazla yük taşıyabildiğini ve 5.000 kilogramdan fazla yük çekebildiğini söyledi.

“Kendi mezarımızı kazdık”

Musk dört yıl önce kamyonu tanıttığında üretimin 2021’de başlayacağını söylemişti.

Ancak Ekim ayındaki şirket toplantısında Musk, bükülmesi zor paslanmaz çelik gövdeye sahip yenilikçi kamyonu üretmenin ne kadar zor olduğundan şikayet etti.

Musk, “Cybertruck ile kendimizi çukura kazdık” dedi ve şirketin 2025 yılına kadar yıllık 250.000 adetlik üretim hedefine ulaşacağını düşünmediğini ekledi.

Görüşme sırasında yatırımcılara, yeni pikapların seri üretiminin “muazzam zorluklara” yol açtığını belirterek beklentileri yumuşatmak istediğini söyledi.

Musk, kamyonetleri insanların karşılayabileceği bir fiyata satarak nakit akışı yaratmanın zor olacağını söyledi.

Musk, “Aracı rezerve eden 1 milyondan fazla müşterimiz var, dolayısıyla bu bir talep sorunu değil” dedi. “Fakat bunu yapmak zorundayız ve bunu insanların karşılayabileceği bir fiyatla yapmalıyız. Bu inanılmaz derecede zor bir şey.”

Musk, Tesla’nın halihazırda piyasada bulunanlara benzer kamyonları kolaylıkla üretebileceğini ancak yenilikçi ve özel bir şey yapmak istediğini söyledi.

REKLAM

“Ara sıra özel bir ürünün pazara sunulması, hacim elde edilmesi ve başarılı olması inanılmaz derecede zordur” dedi.

Tesla, web sitesinde kamyonun arkadan çekişli versiyonunun tahmini fiyatının 60.990 dolar olacağını söyledi.

En üst seviye “Cyberbeast” tahmini 99.990$ fiyatla başlayacak. Pikapların tek şarjla tahmini 400 ila 550 km menzile sahip olacağı belirtiliyor.

Teslimat töreninde kamyonlar bir sahneye dizildi, alıcılar Musk’la fotoğraf çektirdi ve Musk onlara araçlara kadar eşlik etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking