Tiflis: Modern binalar ve tarihi kent arasındaki etkileyici tezatlık

0

Kartpostallar’ın bu bölümünde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gideceğiz.

Kartpostalların bu bölümünde, modern binalar ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in tarihi merkezi arasındaki çarpıcı karşıtlığı keşfediyoruz.

Zengin tarihin yenilik ve modernlikle buluştuğu bir yer. Tiflis şehir merkezinde dolaşırken, Asya ve Avrupa’nın yüzyıllar boyunca kesiştiği bu tarihi şehirde zıtlıkların güzelliğini keşfederek harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Barış Köprüsü, yeni ve eski Tiflis’i birbirine bağlar. Bu köprüyü geçmek, bir zaman tüneline adım atmak gibidir.

Efsaneye göre M.Ö. 5. yüzyılda ava giden Kral Vahtang Gorgasal, bir sülün peşinde eğitimli şahini serbest bırakır. Şahin geri gelmeyince onu aramaya çıkarlar ve burada kaplıcaları keşfederler. Kral burayı çok beğenmiş ve onlara bir şehir kurmalarını emretmiş. Şu anda tarihi bölgenin bu bölümünde, toprak altından akan kükürtlü sularla yapılmış kaplıcalar bulunuyor.

Tur rehberliği hizmeti veren Vlasi Vatsadze, “Kral Vakhtang’ın şahinini sıcak suya düşerken bulduğu yer burası. Elini bu suya sokarak kaplıcaları keşfetti ve ‘Burada bir şehir kurup ona sıcak su anlamına gelen Tiflis adını vereceğim’ dedi. dedi.” nasıl olduğunu anlatır.

2009 yılında eski şehrin büyük bir kısmı restore edildi. ‘Eski Tiflis’e Yeni Hayat’ adlı proje kapsamında, pastel renkli evleri, heykelleri ve anıtları olan eski mahalle onarıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking