TOKİ ile son 22 yılda 1 milyon 365 bin 610 sosyal konut ürettik

0

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada TOKİ'nin son 22 yılda yaptığı konut sayısını açıkladı.

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin son 22 yılda dar gelirli vatandaşlara yönelik toplam 1 milyon 365 bin 610 sosyal konut ürettiğini belirtti. TOKİ'nin özellikle 6 Şubat depreminde sınavı çok iyi geçtiğini belirten Özhaseki, 6 Şubat depreminde hiçbir TOKİ konutunun yıkılmadığını, TOKİ'nin konutta güvenilir adres haline geldiğini, inşaatı tamamlayarak yaşam alanı oluşturduklarını söyledi. 81 ilde sosyal donatı alanlı sağlam ve güvenli evler ürettiler.

Üretilen sosyal konutlara yoğun talep olduğunu belirten Bakan Özhaseki, sosyal konutların yanı sıra afet barınakları ve köy evleri de inşa ettiklerini, riskli ve sağlıksız yapı stoğunu kentsel dönüşümle yenilediklerini söyledi.

[Fotoğraf: DHA]

“TOKİ'nin desteğiyle sosyal konutlarımızı üretmeye devam ediyoruz”

Özhaseki, açıklamasında TOKİ'nin şantiyelerine ve çalışan sayısına da değindi.

Bakan Özhaseki, şunları söyledi: “90 bin kişilik ordumuzla 874 şantiyede sahada çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza sağlam ve güvenli konutlar üretiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sosyal konutlarımızı üretmeye devam ediyoruz. TOKİ'nin ülkemizin her köşesine sadece dört duvar örüyoruz.” “Beton veya tuğladan binalar yapmıyoruz. İnsanlarımıza huzur içinde yaşayabilecekleri bir yuva sağlıyoruz. Yaptığımız her konutla mutlu aileler, sağlıklı bireyler ve dolayısıyla huzurlu bir toplum hedefimize hizmet ediyoruz.”

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

“Konutlar eve dönüştü”

Bakan Özhaseki, okullar, camiler, sağlık ocakları, yurtlar, hastaneler, meydanlar, çarşılar, yeşil alanlar ve parklar inşa ettiklerini, modern şehir yaşamında demode olmaya yüz tutan mahalle kültürünü yaşatacaklarını söyledi.

Konutları kentlerin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ettiklerini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, 81 ilde sosyal konut üretimine devam ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “TOKİ ile birlikte evler kentin her köşesinde konuta dönüştü. Ülkemiz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking