TOKİ’den millet bahçelerine ilişkin açıklama

0

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadele, kentlerdeki yeşil alan miktarının artırılması, kentlerde yaşayanlar için güvenli alanlar oluşturulması amacıyla millet bahçesi projelerinin hayata geçirildiği belirtildi. Afet zamanlarında vatandaşların sosyalleşmesi ve toplanma alanları sağlaması.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “81-81 millet bahçesi” hedefi koyduğu hatırlatılarak, bazı kesimlerin bu hedefin önemini ve gerekliliğini anlayamadığı, bazı kesimlerin ise kronik muhalefetini hiçbir gerekçe göstermeden gösterdiği ifade edildi. sırf siyasi kutuplaşma adına.

Açıklamada, millet bahçelerinin öneminin şehirlere sosyal, ekonomik ve iklimsel katkı sağlaması olarak anlaşıldığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Yeşil alanı artıran, karbon emisyonunu azaltan, vatandaşlarımıza yeşil bir sosyal alan sağlayan millet bahçelerine muhalefetin veya bazı medya kuruluşlarının karşı çıkması bizi hayrete düşürüyor. İnşaat aşamaları, faaliyetlerin verimliliği ve halkımızın operasyonel verimliliği. Bahçe projeleri ülkemiz genelinde ilçelerimizin talepleri ve şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda olup, bahçe bakımı gibi teknik konular her bahçede ayrı ayrı kontrol ve takip edilmektedir.

6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalışırken önceliğimiz hiç şüphesiz afetten etkilenen bölgeyi yeniden canlandırmak ve yeniden inşa etmektir. Ancak deprem, toplanma alanlarının önemini bir kez daha fark etmemizi sağladı. Bu anlamda, açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki konuları da dikkate alarak, devam eden millet bahçesi projelerimizi 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında tamamlayacağımızın altını çizmek gerekiyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking