Ürdün, hava sahasının ihlal edilmesini engellemek amacıyla önlemleri artırdı

0

Ürdün'ün resmi ajansı PETRA'ya göre, Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Ürdün hava sahasını korumak ve bu sahanın ihlal edilmesini önlemek amacıyla görevlerini artırdı.

Açıklamada, “Bu tedbir, Ürdün'ün hava sahasını kimsenin herhangi bir amaçla kullanmasına izin vermeme konusundaki kararlı tutumunu doğrulamaktadır” denildi.

Açıklamada, Ürdün'ün egemenlik ve güvenliğinin önemi vurgulanarak, kamuoyuna toplumda endişe yaratabilecek söylentilere inanılmaması ve resmi kaynaklardan bilgi alınması çağrısında bulunuldu.


“İHA'lar nereden gelirse gelsin aynı şeyi yapacağız.”

Ürdün Dışişleri Bakanı Aymen el-Safedi, önceki gün ülkesinin hava sahasının ihlal edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Füzeler Ürdün hava sahasını tehlikeli bir şekilde ihlal etti ve biz de bu tehdidi etkisiz hale getirmek için üzerimize düşeni yaptık. İHA'ların nereden geldiği önemli değil. itibaren.” Onlar İsrail'den.” “Nereden gelirse gelsin, İran'dan ya da başka bir yerden gelirse gelsin, aynı şeyi yapacağız” dedi.


İran-İsrail gerilimi

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran Konsolosluğu binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetti.

İran, İsrail konsolosluğuna yapılan saldırının kendi topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misilleme yapacağını açıklamıştı. İsrail, İran'ın saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran, 13 Nisan'da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik füze ve seyir füzeleriyle İsrail'e saldırı başlattı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini ancak bir füzenin güneydeki askeri üsse isabet ettiğini açıkladı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına “açık ve etkili” yanıt verme kararı aldığını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking