Uzman isim uyardı: Ani sıcaklık değişimleri hastalıkları tetikliyor

0
genişletmek

KAYNAKİHA

Dahiliye uzmanı, havaların giderek sıcak ve soğuk hale gelmesi nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Dr. Özkan Akyol, mevsimsel sıcaklık değişikliklerinden kaynaklanan hastalıklar ve alınabilecek önlemler konusunda uyarılarda bulundu. Uzman, bu dönemde mevsimsel sıcaklıkların çok fazla değiştiğini ifade etti. Dr. Akyol, şöyle konuştu: “Sabah evden çıktığınızda gün çok soğuk başlayabilir, öğle saatlerinde de çok sıcak olmaya devam edebilir ya da bir gün hava güneşli ve çok sıcakken ertesi gün aniden çok soğuk olabilir. Bu sıcaklık değişiklikleri “Başka birçok hastalığı da tetikleyebilir. İklim değişikliğinin yol açtığı sorunlara karşı bazı önlemlerin alınması sağlığımız açısından etkili olacaktır” dedi.

“Alerjik astım hastaları dikkatli olmalı”

Sıcaklık değişimlerinin neden olduğu rahatsızlıklara dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Dr. Özkan Akyol, şunları söyledi: “Mevsimsel değişiklikler hayatımızı en çok yılın son aylarında etkiliyor. Bu aylarda alerjik astım, KOAH, grip, nezle gibi solunum yolu hastalıkları ortaya çıkıyor. Alerjik astımı olan kişilerin kendilerini çok iyi korumaları gerekiyor. Ani sıcaklık değişimleri öksürüğe, nefes darlığına neden oluyor, “Nefes darlığı, burun tıkanıklığı gibi yaşam konforumuzu etkileyecek sorunları artırıyor. Viral enfeksiyon hastalıkları sıklıkla karşılaştığımız durumlardır” dedi.

“65 yaş üstü kişiler yıllık aşılarını ihmal etmemelidir”

Doktor özellikle 65 yaş üstü, bağışıklık sistemi düşük olan ve kalabalık ortamlarda çalışan kişileri uyarıyor. Akyol, şöyle konuştu: “Bu kişiler için hastalıkların ilk adresi mevsim geçişleridir. Hastalıklardan korunmak için bazı önlemlerin alınması faydalı olacaktır. Öncelikle soğuğa karşı koruyucu giyinmeli ve uzun süre soğuğa maruz kalmaktan kaçınmalıdırlar.

Soğuk havalara göre giyinirken, günün ilerleyen saatlerinde havanın ısınabileceğini göz önünde bulundurarak çok ağır giyinmemek de önemlidir. Bu ayın yüksek sıcaklıkları insanları hafif giyinmeye yöneltiyor, kış ve şubat ayında olduğumuzu da unutmamak gerekiyor. Artan ve düşen sıcaklıklar sağlığımız açısından sorun teşkil ediyor. 65 yaş üstü kişilerin yıllık aşı yaptırmaları gerekmektedir. Astım ve KOAH gibi rahatsızlıkları olanlar doktor takibini ihmal etmemelidir. Tansiyon ve kalp hastalarının düzenli olarak tedavi görmesi gerekmektedir. Bol miktarda lif bakımından zengin gıdalar tüketmeli ve doğal bir diyet uygulamalıdırlar. Bol su tüketmek oldukça önemlidir. Spor ve fiziksel aktiviteler sağlığımızı korumamıza yardımcı olur. Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak kişiye zihinsel ve fiziksel olarak fayda sağlar. Bu önlemlerin alınması bizi salgın hastalıklardan ve hastalıklardan korumada büyük yol kat edecektir” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking