Zafer Partisi’nden Gazze’den gelen öğrencilerin ücretsiz eğitim görmesine tepki

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu kararı verdi: “Aileleri veya kendileri Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve Filistin’deki örgün eğitim programlarına devam eden önlisans ve üniversite öğrencilerine 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde öğrenim ücreti ödenecek. Herhangi bir kamu yükseköğretim kurumu Devlet tarafından karşılanacaktır.” İmzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

“Eğitimleri yeniden ücretsiz hale getirdik”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, bugün yaptığı yazılı açıklamada karara tepki gösterdi. Aslan, Jön Türklerin hak ettikleri değeri göremeden bir kez daha geri planda kaldıklarını savundu.

Üniversite öğrencilerinin barınma ve beslenme sorunlarına dikkat çeken Aslan, açıklamasında şunları söyledi:

“Bir sabah kalktığımızda Türk gençliğinin ve bu ülkenin gelecek nesillerinin gölgede kaldığını gördük. Ülkemizde binlerce öğrenci parasızlıktan üniversiteye giremezken, kayıt yaptıranlar barınma sıkıntısı çekerken ve her gün bir asansörün düştüğü haberiyle uyanırken, biz eğitimi Türk olmayan topluluklara da parasız hale getirdik.

“BAKALIM ÇOCUKLARIMIZIN DURUMU NE OLACAK”

Yeni sistemde bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını söylediler. Bu tür kararlar için bürokrasiye gerek yok. Tek bir imzayla Türk olmayanların da ülkemizde ücretsiz eğitim alabileceğini öğrenebiliriz.

Ülkemizin kapılarını Türk olmayanlara açmaya ve hayatı herkes için özgür kılmaya devam ederken, bakalım ülkemizin gerçek çocuklarına ve geleceğimizin aydınlık nesillerine neler olacak?

“105 BİN ÖĞRENCİ KAYIT OLMADI”

Geçen yıl 105 bin 772 öğrencinin parasızlıktan dolayı üniversiteye gidemediğini biliyoruz. Bu yılın verileri henüz elimizde değil ama tüm tecrübelerimiz bu sayıların azalmak değil, artacağını gösteriyor. Bu durumun daha da kötüleşmesini önlemek için önlem alıyor muyuz? HAYIR.

Geçtiğimiz yıl 86 bin 975’i devlet üniversitesi, 18 bin 977’si vakıf üniversitesi öğrencisi olmak üzere 105 bin 772 öğrenci üniversiteye kabul edilmesine rağmen kayıt yaptıramadı. Acaba hükümetimiz Resmi Gazete’de “Kayıt yaptıramayan öğrencilerin masraflarını biz karşılayacağız” dedi mi? HAYIR.

“YİNE GELECEĞİMİZİN BAŞINA OLDU”

2020 yılında üniversiteye yerleşmeye hak kazanan ancak okula kaydolmayan öğrenci sayısı 10 bin iken bu sayı 2021 yılında 47 bine, 2022 yılında ise 106 bine yükseldi. Yani bu konuda bir şeyler yapıldı, girişimde bulunuldu. bir çözüm? HAYIR.

Jön Türklerin ve geleceğimizin başına gelenlere rağmen bu devletin imkanlarından en çok Türk olmayanlar yararlandı.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking