Zelenskiy, Münih Konferansı’nda uyardı: Ukrayna’nın silah açığı Putin’e yarıyor

0

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Ukraynalı lider, ülkesinin Rusya’ya karşı savunmasında uzun menzilli silah açığının altını çizdi.

REKLAM

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin “yapay” olarak nitelendirdiği silah açığının Rusya’ya nefes alma riski taşıdığı konusunda uyardı. Zelenskiy’in uyarısı, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusundaki Avdiivka kentinden çekilme kararı almasından birkaç saat sonra geldi.

Almanya’nın Münih kentinde üst düzey güvenlik ve dış politika yetkililerini bir araya getiren yıllık Güvenlik Konferansı’na katılan Zelenskiy, ülkesinin Rus işgaline karşı cephane ve savunma personeli sıkıntısına dikkat çekti.

Zelenskiy, “Sevgili dostlar, ne yazık ki Ukrayna’nın yapay silahlar, özellikle de topçu ve uzun menzilli yetenekler konusunda açıkta kalması, Putin’in savaşın mevcut yoğunluğuna uyum sağlamasına olanak sağlıyor” dedi. dedi.

Zelenskiy, uzun menzilli silahların eksikliğine dikkat çekerek, “Biz sadece elimizde olmayan silahları bekliyoruz. Elimizdeki silahlar askerlerimiz ve halkımızdır.”

Rusya’yı geri çekilmeye zorlayabileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Zelenskiy, “Topraklarımızı geri alabiliriz ve Putin kaybedebilir ve bu zaten savaş alanında birden fazla kez yaşandı.” dedi.

“Avdiivka’da doğru kararı verdik”

Avdiivka’daki duruma atıfta bulunarak, “Eylemlerimiz sadece güçlerimizin yeterliliği ve eylem yarıçaplarının kapsamı ile sınırlıdır.” Ukraynalı lider şunları söyledi: “Askerlerin ve birliklerin hayatlarını tehlikeye atmamak için şehirden çekilme kararı Aldığını belirtti.

Zelenskiy, Ekim ayından bu yana “sahip olduğu tüm güçle” Avdiivka’ya saldıran ve binlerce askerini kaybeden Rusya’nın, şehri almakla pek bir şey başaramadığını belirterek, “Rusya’nın başardığı budur. Bu, tükenmişliğin tükenişidir.” onların ordusu.” dedi.

Ukraynalı lider, Avdiivka’dan çekilme kararının “doğru karar” olduğunu vurguladı.

“Kendinize Putin’in neden hâlâ savaşı sürdürebildiğini sorun”

Rusya’nın savaş tehdidinin Ukrayna’nın ötesine geçtiğini ve Avrupa’da devam eden savaş tehdidinden kimsenin muaf olmadığını vurgulayan Zelensky, güvenlik tehdidinin yeniden bir gerçeklik olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Batılı liderlere seslenen Zelenskiy, şunları söyledi: “Lütfen Ukrayna’ya savaşın ne zaman biteceğini sormayın. Kendinize Putin’in neden hâlâ savaşı sürdürebildiğini sorun. Dünya Rusya’nın bu şekilde devam etmesine ne kadar izin verecek?” diye sordu.

Geçen ay Zelenskiy İngiltere ile imzalandı Anlaşmanın ardından Cuma günü Almanya ve Fransa ile uzun vadeli ikili güvenlik anlaşmaları imzalandı. imzalandı.

Öte yandan Ukrayna ve Avrupalı ​​müttefiklerinin gözü ABD Senatosu’nda. onaylı ama Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin direnişiyle Karşılaştığı 60 milyar dolarlık yardım paketinde. Paketin büyük bir kısmı ABD savunma kuruluşlarının Ukrayna’daki savaş için füze, mühimmat ve diğer askeri donanım üretmesine yönelik.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking