Zonguldak’ta batan gemide kaybolan 12 mürettebattan birinin cansız bedeni bulundu

0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan ayrıldıktan sonra mendireğe çarpıp batan Kafkametler gemisinde denizcinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

REKLAM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan “Kafkametler” adlı gemide denizcinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün sabah batan kuru yük gemisindeki 12 Türk mürettebatının bulunması için hava, deniz ve karadan başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün sosyal platformda oluşturduğu paylaşımda açıklamalara yer verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, limandan ayrıldıktan sonra iletişimini kaybeden geminin mendireğe çarpıp battığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, gemideki Türk mürettebatla henüz temasa geçilmediğini belirterek, “Olumsuz hava şartları düzelir düzelmez arama-kurtarma faaliyetleri derhal başlayacak” dedi. dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: 25 kişi kurtarıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Zonguldak ilimizde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle bölgede aşırı yağış ve fırtına meydana geldi. Olumsuz hava durumundan 3 gemi etkilendi. Ereğli’de karaya oturdu AFAD Sahil Güvenlik Komutanlığı “Ve bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi; Arama kurtarma çalışmaları hızla başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda birinci gemide 12, ikinci gemide 13 olmak üzere toplam 25 mürettebat kurtarıldı. İçinde 12 mürettebat bulunan ve haberleşmesi kesilen ticaret gemisinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.” denildi.

Arama kurtarma çalışmalarına sahil güvenlik, sahil polisi, AFAD ekipleri, dalgıçlar, jandarma ve polis ekiplerinin yanı sıra 1 helikopter, 1 uçak ve 2 bot eşlik ediyor.

Denizcinin cansız bedenini bulma çabaları şu ana kadar birçok yönden devam ediyor.

AA Haber’in haberine göre, dün sabah fırtına nedeniyle ikiye bölünerek aynı limanda karaya oturan Kamerun bandıralı geminin 13 mürettebatı itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Bu arada belediye ekipleri de fırtına ve sağanak yağışın etkilediği ilçe merkezi ve sahilde temizlik çalışması yürütüyor.

İşyerleri zarar gören vatandaşlar da kendi imkanlarıyla işyerlerinin su tahliyesi ve temizliğini gerçekleştiriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking