Bakan Koca “Önemli gelişmeler” var deyip detayları paylaştı: Gazze için gönderilmişti! Mısır limanlarına giriş izni verildi

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’deki insanlık dramına müdahil oldu. Bakan Koca, son açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’nin Gazze’den gelen yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Mısır’a göndermek istediği sahra hastaneleri ve ambulansların sevkıyatı için sürekli sularımızda bekletilen 2 gemimiz. Mısır limanlarına girmelerine izin verildi.”

Bakan Koca, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

“Dün gece Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüm. Önemli gelişmeler var. Mısır Sağlık Bakanı sevgili dostum Khaled Abdel Ghaffar ile sağlık hizmetlerine erişemeyen kardeşlerimizin yaralarını sarmak için bir toplantı yaptım. İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları.

“Karar birliği sağlandı”

Toplantımızda pek çok önemli konu üzerinde mutabakata vardık: Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastaları başta olmak üzere, bize daha önce ihbarda bulunan ve acil bakıma ihtiyacı olan 1000’e yakın hasta ve yaralı, acil bakıma muhtaç durumdaydı. hastaneye kaldırılmalarına son verin. Faaliyetlerimiz Refah sınırından taşınacak ve Mısır’a getirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ardından kanser hastalarının ve acil durumda olanların ambulans uçaklar ve deniz hastanesi aracılığıyla ülkemize nakledilmesi planlanıyor. Sayın Bakanımızla bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

“DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER”

Toplantımızda Sn. Sayın Bakanımız önemli bir bilgiyi daha bizimle paylaştı: Türkiye’nin yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Mısır’a göndermek istediği sahra hastaneleri ve ambulansların sevkıyatı için sularımızda tutulan ve her an kullanılabilecek iki gemimiz. Gazzelilerin Mısır limanlarına girmesine izin verildi.

Bu durum, Gazze’deki kardeşlerimizin bakımı konusunda Sayın Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz bu yakın ve unutulmaz işbirliğinin, Mısır ile ülkemiz arasında sağlık alanında mevcut işbirliğine de ivme kazandıracağına olan inancımızı güçlendirdi. Gazze’de hasta ve yaralılara bakım yapabilmek insanlık için büyük bir nimettir.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bakan Fidan'dan Gazze'de yoğun çalışma!  Kritik konular görüşüldüBakan Fidan’dan Gazze’de yoğun çalışma! Kritik konular görüşüldü
5 katlı bina korna sesiyle çöktü! 5 katlı bina korna sesiyle çöktü!
Gaziantep'teki Pamukkale mevkisine şok suçlamaGaziantep’teki Pamukkale mevkisine şok suçlama

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking