Çok konuşulacak ‘6 ülke’ iddiası: Gazze’yi yönetecekler! ABD Başkanı ‘riskli’ buluyor

0

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken bölgedeki gerilim de her geçen gün artıyor. İsrail ordusunun kara operasyonunu başlatmasının ardından Yemen de savaşa katıldı. Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, yaptığı açıklamada İsrail’e savaş ilan ettiklerini açıklayarak, “İsrailli işgalcilerin hedeflerine karşı çok sayıda balistik füze fırlattık.” Mısır Başbakanı Medbuli, “Sina’daki her kum tanesi için milyonlarca hayatı feda etmeye hazırız” dedi.

Çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşebileceği endişeleri yaşanırken, insani trajedinin ağırlaştığı Gazze’nin geleceğine ilişkin bir haber dikkat çekti.

Bloomberg’in haberine göre; ABD ve İsrail, savaş sonrasında Gazze’nin BM denetiminde kalması ve güvenliğin sağlanması için bölgede çok uluslu bir güç kurmak istiyor.

İDDİA: “6 ÜLKE GAZZE’YE SAHİP OLACAK”

İddiaya göre Gazze’deki çokuluslu hükümet yapısında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin silahlı kuvvetleri bulunabilir.

Ancak rapora göre Başkan Joe Biden, Gazze’ye küçük bir grup ABD askeri göndermenin siyasi açıdan riskli olabileceğine inanıyor.

ABD kararsız

ABD’nin, Hamas sonrası ortamda güvenliğin korunmasına yardımcı olmak için ABD birliklerinin Gazze’ye gönderilmesini destekleyip desteklememesi konusunda bir karar vermekten uzak olduğu öne sürüldü.

Haberde, İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırmayı başarması durumunda Gazze’ye yönelik planlara ilişkin müzakerelerin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğu ve birçok değişikliğe açık olduğu belirtildi. Raporda ayrıca ABD’li yetkililerin bu seçeneklerin erken olduğuna veya hayata geçmesinin pek olası olmadığına inandıkları belirtiliyor.

Üst düzey Amerikalı diplomat, Filistin Yönetimi’nin mümkün olmaması durumunda bölgedeki diğer ülkeler veya uluslararası kuruluşlar tarafından uygulanan geçici yönetim ve güvenlik anlaşmalarının yapılabileceğini, ancak sonuçta ikili bir anlaşma yapılması gerektiğini öne sürdü.

Günün önemli manşetleri

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
iPhone16 modelleri iPhone 16 modelleri ‘gizemli düğme’ ile gelebilir!
Sokakta gördüğü çantayı tekmeledi ve içinden avuç dolusu altın çıktı!Sokakta gördüğü çantayı tekmeledi ve içinden avuç dolusu altın çıktı!
Togg CEO'su Gürcan Karakaş: "Yaptığımız şey 4 tekerlek üzerinde hareket eden bir bilgisayardır."Togg CEO’su Gürcan Karakaş: “4 teker üzerinde hareket eden bir bilgisayar yaptık”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking