Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı! Japon beslenme uzmanı açıkladı, bunları asla tüketmeyin

0

Hastalıklarla savaşmak ve uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin yanı sıra pozitif olmak, aktif bir yaşam tarzı benimsemek de önemlidir. Japon beslenme uzmanı Michiko Tomioka, sağlıklı bir yaşam sürmek için asla tüketmediği besinleri sıraladı.

O YEMEĞİ ASLA TÜKETMEYİN!

Michiko Tomioka, CNBC’de yayınlanan makalesinde, Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındıktan sonra bu ülkenin popüler ürünlerini denediğini belirtti. Uzman, bunların kendisini hasta hissettirdiğini de sözlerine ekledi.

KALB VE BEYİNE ZARAR VERİR!

Tomioka, fazla şeker içeren ve mısır nişastası yüklü tatlıların kalbe ve beyne zarar verdiğini belirterek, “Tüm şekerleri hayatınızdan çıkarmanıza gerek yok.” Bitter çikolatanın antioksidanlar açısından zengin olabileceğini söyledi.

Yeni proje - 2023-06-16T085232.810

KOLESTEROLÜ ARTIRIN!

Tomioka, süt ürünlerinin kalsiyum ve protein açısından zengin olduğunu söylerken, her peynirin bu kadar faydalı olmayabileceğini söyledi.

WhatsApp görüntüsü 2023-06-06, 10.54.16

Krem peynirdeki protein miktarının oldukça düşük olduğunu söyleyen Japon uzman, içerdiği kolesterol miktarının da yüksek olduğuna dikkat çekti.

Yeni proje - 2023-06-16T085248.301

KİLO ALIMINA NEDEN OLUR

Bazı insanlar sabah acelesi olduğu için kahvaltılık gevreklere yönelebilir. Ancak Tomioka, kahvaltılık gevreklerin ilave şeker içeren ürünler içerdiğini söylüyor. Japon bir beslenme uzmanına göre çok fazla şeker tansiyon sorunlarına, kilo alımına ve iltihaplanmalara neden oluyor.

Yeni proje - 2023-06-16T085257.920

YOĞUNLAŞMAYI VE GÖÇÜ TETİKLEMEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Günde en az 1 veya 2 bardak şekerli soda tüketmek kişilerde tip 2 diyabete yol açabiliyor. Tomioka, yapay tatlandırıcılar içeren içeceklerden uzak durmanızı önerir. Konsantre olmayı zorlaştırır ve migreni de tetikleyebilir.

Yeni proje - 2023-06-16T085307.800

Japon beslenme uzmanı Tomioka, çoğu fast food yemeği gibi zincir restoranlarda yenen burgerlerin de yorgunluğa neden olabileceğini söylüyor. Fast foodlardan uzak duran beslenme uzmanı, bu ürünlerin çok yüksek miktarda tuz, trans ve doymuş yağ içerdiğini söylüyor. Tomioka, bu maddelerin kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi artıracağını söyledi.

Yeni proje - 2023-06-16T085415.862

KANSERE SEBEP OLUYOR!

Tomioka, işlenmiş et ürünlerinin tuz oranının çok yüksek olduğunu söylüyor. İşlenmiş etin doymuş yağ içerdiğini, bunun da kolon ve meme kanseri riskini artırdığına dikkat çekti.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Metro bir anda boks ringine dönüştü!  Saniye saniye böyle görüntülendiMetro bir anda boks ringine dönüştü! Saniye saniye böyle görüntülendi
Gizemli Erzurum mağarası keşfedilmeyi bekliyor: İçinde nelerin saklandığı büyük bir soru işareti!  Dikkat çeken detay Gizemli Erzurum mağarası keşfedilmeyi bekliyor: İçinde nelerin saklandığı büyük bir soru işareti! “Gizli geçit”in dikkat çekici detayı.
Tüketmeyin!  Vücudun çökmesine neden olurTüketmeyin! Vücudun çökmesine neden olur

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking