Dünya bu sözleri konuşuyor: Netanyahu’dan ‘Saldırı emri verdik’ açıklaması! Hamas duyurdu: ‘Türkiye’den garantörlük talep edildi’

0

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın ateşkes teklifi konusunda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

“YENİ BİR KATLİAMA NEDEN OLACAK”

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli tutukluların ailelerine seslenen Netanyahu, Hamas’ın taleplerinin “gerçek dışı” olduğunu, tutukluları getirmek için tek seçeneğin askeri baskıyı sürdürmek olduğunu, Hamas’ın taleplerini kabul etmenin onları serbest bırakmayacağını, “tam tersine” savundu. Bu yeni bir katliama yol açacaktır.” zor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini belirterek, hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Thumbs_b_c_f251cc9737215ce8f7804abd52a76fbd

Blinken’e Hamas’a karşı zafere yaklaştıklarını söylediğini iddia eden Netanyahu, bu zaferin Ortadoğu’da da yansımalarının olacağını vurguladı.

SALDIRI TALİMATLARI

Netanyahu, 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin Gazze’nin güneyine sığındığı Refah kentiyle ilgili olarak, “İsrail ordusuna Refah ve merkez kamplara yönelik bir saldırıya hazırlanma talimatı verdik” dedi. dedi.

HAMAS TÜRKİYE’DEN FESİH GARANTİ İSTEDİ

Öte yandan Hamas hareketinin siyasi büro üyesi Usame El Hamdan, Gazze’de ateşkes teklifinde Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM’nin olası bir anlaşmada garantör olmalarını istediklerini açıkladı.

Hamdan, Beyrut’taki Hamas ofisinde düzenlenen basın toplantısında, Hamas’ın arabulucu ülkeler aracılığıyla İsrail hükümetine sunduğu esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Hamas’ın kapsamlı ve kapsamlı bir ateşkes sağlamak için çalıştığını belirten Hamdan, şöyle konuştu: “Hamas’a yardım ve yardım malzemeleri gönderilmesi, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar dahil savunmasız sivillere yönelik barbarca saldırılarına son verilmesi, güvenli sığınak sağlanması Yerinden edilmiş insanlara, yeniden imarın ve Gazze’nin garantisi.” Muhtırada Türkiye’ye yönelik ablukanın kaldırılması ve esirlerin tamamen takası yönünde önerilerini sundu.” dedi.

Filistin halkının en temel insan haklarını dahi inkar eden İsrail’den gelen tepkilere rağmen Hamas’ın mutabakat zaptına olumlu yanıt verdiğini belirten Hamdan, İsrail’in mutabakat zaptı hazırlandığı günden bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüreceğini istikrarlı bir şekilde ifade ettiğini kaydetti. . anlaşma açıklandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun anlaşmaya ilişkin son açıklamasını hatırlatan Hamdan, Netanyahu’nun ordusunu Gazze’den çekmeyeceğini veya hapishanedeki Filistinlileri serbest bırakmayacağını söyledi.

Hamdan, İsrail savaş kabinesinin Gazze’de sivillere yönelik saldırıları durdurmak için her türlü yolu kesmeye çalıştığını bir kez daha doğruladığını vurguladı.

Gazetecilerin mutabakat zaptında Mısır ve Katar dışında hangi ülkelerin garantör olduğu sorusuna Hamdan şu yanıtı verdi: “Gazze’de ateşkes önerimizde Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM’nin her konuda garantör olmasını istedik. anlaşma türleri.” o cevapladı.

Hamdan, anlaşmaya ilişkin gelişmeleri gözden geçirmek üzere bir Hamas heyetinin yarın Kahire’de görüşmelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İmamoğlu'nun yeni seçim şarkısı açıklandı! İmamoğlu’nun yeni seçim şarkısı açıklandı!
Irak'a hava saldırısı!  Haşdi Şabi'nin komutanı öldürüldüIrak’a hava saldırısı! Haşdi Şabi’nin komutanı öldürüldü
Gökhan Zan'dan Melih Gökçek'e muhteşem sözler!  Gökhan Zan’dan Melih Gökçek’e muhteşem sözler! “Kötü bir jöle…”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking