Hamas roketi, İsrail’in nükleer füzelerinin bulunduğu üssü vurdu | NYT

0

Üssün görüntülerini inceleyen Nükleer Bilgi Projesi Direktörü Hans Kristensen, savaş başlıklarının büyük olasılıkla üsten uzakta ayrı bir yerde saklandığını ve bu nedenle saldırı sırasında tehlike altında olmadığını savundu.

REKLAM

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırı sırasında atılan roketin, nükleer füzelerin bulunduğu üsse isabet ederek yangına neden olduğu iddia edildi.

Amerikan gazetesi New York Times, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırı sırasında nükleer füze içerdiğine inanılan bir üssün vurulduğunu belirten bir makale yayınladı.

İsrail’in merkezinde bulunan hava üssünün 7 Ekim öncesi ve sonrası çekilen uydu görüntülerini inceleyen gazete, üssün vurulduğunu bildirdi.

Haberde, roketin üssün füze depolarına çarpmadığı ancak yaklaşırken yangına neden olduğu bildirildi.

Amerikan Bilim Adamları Federasyonu Nükleer Bilgi Projesi Direktörü Hans Kristensen, etkilenen hava üssünün “büyük olasılıkla 25 ila 50 nükleer savaş başlığı taşıyabilen bir Jericho füze fırlatıcısına sahip olduğunu” tahmin ettiğini söyledi.

Üssün görüntülerini inceleyen Kristensen, savaş başlıklarının büyük olasılıkla üsten uzakta ayrı bir yerde saklandığını ve bu nedenle saldırı sırasında tehlike altında olmadığını savundu.

Tel Aviv hükümeti nükleer silahların varlığını hiçbir zaman kabul etmedi. Ancak bazı İsrail kaynakları, ABD’li yetkililer ve uydu görüntüsü analistleri, ülkenin sınırlı sayıda nükleer silaha sahip olduğunu söylüyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda yüzlerce roket atılırken aynı zamanda karadan silahlı bir sızma da yaşandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking