Kuru Fasulye Kilo Aldırır Mı? Kuru Fasulye Kilo Yapar Mı?

0

Kuru fasulye şişmanlatır mı?

Fasulyeyle ilgili en sık sorulan sorular kalori ve kilo almaya neden olup olmadığıyla ilgili. Kuru fasulye kalori ve besin değerleri açısından zengin bir üründür. Genel olarak kuru fasulyenin şişkinliğe neden olduğu bilinmektedir.

Şişkinlik, mide problemleri, gaz vb. Her ne kadar sorun yaratsa da fasulye herkesin vazgeçemediği lezzetli bir baklagildir. Ancak yeterli miktarda tüketilen kuru fasulye kilo alımına neden olmazken, her besin gibi kuru fasulye tüketirken porsiyon atlamak kilo alımına neden olabiliyor.

Kuru fasulye şişmanlatır mı?

Fırında fasulye, sizi şişmanlattığı değil, gaz ve şişkinliğe neden olduğu bilinen bir besindir. Kuru fasulye diyet listelerinde yer alan bir öğün olarak tüketilebilir ve kilo aldırmaz. Ancak kilo almadan tüketilmesi önerilen porsiyon 5 veya 6 yemek kaşığıdır. 1 porsiyondan fazla kuru fasulye tüketmek kilo alımına neden olabilir.

1 porsiyon kuru fasulye şişmanlatır mı?

Ortalama bir porsiyon fasulye 320 kalori içerir. Diyet yapan kişilerin tüketmesi gereken belli miktarda kalori vardır. 1 porsiyon kuru fasulyenin kalori miktarı bu değeri geçmediğinden diyet yapanların rahatlıkla tüketebileceği ve kilo aldırmayan besinlerden biridir. 1 porsiyon fasulye şişmanlatmaz. Ayrıca tok tutma özelliği sayesinde yemek işlevini tam olarak yerine getirir.

Kuru fasulye yemek şişmanlatır mı?

Kuru fasulye, her yörede farklı tariflerle hazırlanan, Türk mutfağının ortak lezzetidir. Herkesin severek tükettiği bu lezzet konusunda insanların kafasını karıştıran tek konu, kilo aldırmasına neden olup olmadığıdır. Kuru fasulye sağlıklı bir besin kaynağıdır. Gün boyu tek porsiyon tüketilen kuru fasulye kilo alımına neden olmaz.

Her ne kadar şişkinlik ve gaz hissi yaratsa da bunlar geçicidir. Uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Ancak gün içerisinde çok fazla yemek yemenin kilo alımına neden olabileceği açıktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking