Lokman Hekim binlerce yıl önce tavsiye etti! Faydaları saymakla bitmiyor! “Bunu yiyen hasta olmaz”

0

Binlerce yıl öncesine dayanan şifanın sırrı bir kez daha gündeme geldi. Uzun bir geçmişi olan ancak günümüzde bilinmeyen kızılcıkların birçok faydası bulunmaktadır. Kızılcıkların zengin içeriği vücudu birçok hastalıktan adeta bir zırh gibi korur.

Lokman Hekim’in “Kızılcık tüketilen yerde doktora ihtiyaç yoktur” diyerek öneminin altını çizdiği kızılcığın tarihi çok eskilere dayanıyor.

FAYDALARI DUYANLARI ŞAŞIRTIYOR!

Daha etkili sonuçlar için doğal kızılcıkların çiğ olarak tüketilmesi veya kızılcık suyunun doğal yöntemlerle hazırlanması tavsiye edilir.

Ekran görüntüsü 12-22-2022 110825

  • Kızılcıkların bilimsel faydaları da tez çalışmalarına konu olmuştur. Antioksidan maddeler içeren kızılcık, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

  • Kızılcıkta bulunan melatonin hormonu uykusuzluk sorunlarının önlenmesinde etkilidir, uykuyu garanti eder ve vücudun bioritmini düzenler.

  • Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur ve hipertansiyonu önler. Bu iki özelliği ile kalp-damar hastalıkları riskini azaltır.

  • Kalp-damar hastalarının, felç ve kalp krizi hastalarının iyileşme sürecini hızlandırır.

  • Kızılcık ve diyabet arasında pozitif bir ilişki vardır. Kızılcık tüketmenin diyabeti ve yüksek kolesterolü önlediğini gösteren çalışmalar var.

  • Kızılcık bitkisinin faydalarından biri de vücut gücünü arttırmasıdır. Kızılcık kirazı bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır ve vücudu mikroplardan korur.

Ekran görüntüsü 2022-12-22 111111

  • Kızılcıkta bulunan proantosiyanidin maddesi diş etleri üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak dişleri korur. Özellikle tartar ve plak gibi diş bozukluklarını önleyerek asitli gıdaların tüketiminden kaynaklanan diş bozukluklarını en aza indirir.

  • Vücuttaki iltihapların tedavisinde önemli bir rol oynar. Yaraların daha hızlı iyileşmesine katkıda bulunur ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

  • Kızılcık böbrek taşı oluşumunu engeller. Böbrek taşlarını düşürmek için kızılcık suyu tüketilmesi tavsiye edilir.

  • Faydalarıyla öne çıkan kızılcığın hamilelikte zararlı olup olmadığı sorusu kafa karıştırıcı olabiliyor.

  • Ciddi kronik hastalıkları olanlar, hamileler ya da kızılcık alerjisi olanlar doktora danışmadan kullanmamalıdır.

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRIR

Ekran görüntüsü 2022-12-22 110722

KANSER HÜCRELERİNİN OLUŞUMUNU VE YAYILMASINI ÖNLER

  • Aşırı yeme ve yediklerinizi sindirememe sorunlarını ortadan kaldırır. Ayrıca ülser gibi mide rahatsızlıklarının üstesinden gelmeye de yardımcı olur.

  • Kanser hücrelerinin oluşumunu ve kanser hücrelerinin yayılmasını önler.

  • Kızılcık, cilde olan faydaları nedeniyle özellikle kadınların en sevdiği meyvelerden biridir.

  • Antioksidan içeriği sayesinde cilde zararlı maddeleri yok ederek cilde parlaklık verir ve yaşlanma etkilerini en aza indirir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kızılcık maskesi ile cildinize sağlıklı bir destek verebilirsiniz.
    Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Valilik açıkladı!  O ilde saat 18.00'e kadar yasaktıValilik açıkladı! O ilde saat 18.00’e kadar yasaktı
Otoparktaki onlarca araca aynı şeyi yaptılar! Otoparktaki onlarca araca aynı şeyi yaptılar! “Bir buçuk saat sonra böyle oldu”
Uzun süre unutulmayacak bir cinayet!  Babasını öldürüp sobada yaktı: Ceset parçaları çuvalla evden çıkarıldıUzun süre unutulmayacak bir cinayet! Babasını öldürüp sobada yaktı: Ceset parçaları çuvalla evden çıkarıldı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking