MSB duyurdu: Irak’ın kuzeyine bir hava harekatı daha! 14 hedef imha edildi

0

Kuzey Irak’ta yürütülen hava operasyonlarına ilişkin bakanlığın sosyal medya hesabından açıklama yayımlandı.

“Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütünün kullandığı 14 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından sert bir şekilde vurulmuştur” mesajıyla paylaşılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek halkımıza ve Kuzey Irak’tan güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla; Anayasanın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda; Birleşmiş Milletler Tüzüğü, Kuzey Irak’ta Yarış 20 Aralık 2023 günü saat 19.00’da Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirilmiş olup, hava operasyonlarıyla bölücü teröristlere ait mağara, barınak, barınak ve depolardan oluşan 14 hedef gerçekleştirildi. Terör örgütü olduğu düşünülen ve sorumlu seviyedeki teröristler imha edildi.Yürütülen operasyonlarda azami miktarda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Asil milletimizin kalbinden gelen Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, vatanımızın ve milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edecektir.

“Bu operasyonlar sırasında masum sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan Sisi ile görüştü
Fren yerine gaza bastı!  Çok sayıda yaralı varFren yerine gaza bastı! Çok sayıda yaralı var
Şaraphanede hırsızlık: 3 kişi tutuklandı!  Çaldıkları şeyle...Şaraphanede hırsızlık: 3 kişi tutuklandı! Çaldıkları şeyle…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking