Müzisyen Onur Şener cinayeti davasında karar açıklandı

0

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz, tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk ve parti avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, davanın karar aşamasına geldiğini açıklayarak sanıklara son sözlerini sordu.

Sanık Karakaş, mahkemenin adil bir karar vereceğine inandığını söyledi.

Gündüz, “Mahkemenin takdiridir. Ben suçsuzum, beraatımı istiyorum.” dedi.

Tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk de beraat talebinde bulundu.

Avukatın açıklamalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Karakaş’a yerel mahkeme tarafından “kasten öldürme” suçundan verilen 25 yıl hapis cezasını meşru buldu.

Mahkeme, sanık Gündüz’e aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezasını da bozdu. Suçu haksız tahrikle işlediği iddia edilen Gündüz, “kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, yerel mahkeme tarafından beraat eden tutuklu olmayan sanık Soyalp hakkında verilen hükmü de bozdu. Mahkeme, Soyalp’in mağdur Şener’e “kasten yaralama suretiyle ölüme sebebiyet verme” suçunu işlediğine karar vererek sanığa 10 yıl hapis cezası verdi. Kararla Soyalp tutuklandı.

Mahkeme ayrıca yerel mahkemenin tutuklu sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek hakkında verdiği beraat kararlarını da meşru buldu.


davanın geçmişi

Ankara Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Jale Erberk ve Gözde Gündüz, ‘kaza’nın yaşandığı 2 Ekim 2022’de Çayyolu Mutlukent semtindeki eğlence mekanına gitti.

Müzik programı saat 01.00’de sona eren merhum Onur Şener, bir arkadaşının doğum günü kutlaması için sahneye dönerek orkestra olmadan şarkı söylemeye devam etti. Bu sırada sanıklardan Karakaş sahneye çıkarak Şener’le tartışmaya başladı. Eğlence merkezinin diğer müşterileri ikili arasında çıkan çatışmayı engelledi.

Daha sonra Karakaş ve diğer sanıklar gözlüklü olarak dışarı çıktı. Bir süre sonra mağdur Şener ile sanıklar işyerinden ayrılırken, aralarındaki tartışma ikinci kez kavgaya dönüştü. Cam bardağın kırılmasıyla boynundan yaralanan Şener, olay yerinde hayatını kaybetti.

Savcılık, sanıkların “canavarca duygularla kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 5 Temmuz’da karara bağladığı davada, İlker Karakaş ve Ali Gündüz “kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Semih Soyalp, Jale Erberk ve Gözde Gündüz de haklarında isnat edilen suçtan beraat etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking