SON DAKİKA | ABD’nin ateşkes açıklamasına Hamas’tan yanıt: ‘Henüz bir anlaşmaya varılmadı’, İsrail basını duyurdu: ‘Ordu, helikopterlerle sivilleri vurdu’

0

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Mescid-i Aksa Tufanı operasyonuna Gazze’yi vurarak karşılık verdi. Gazze’de durum her geçen dakika daha da kötüleşirken, ölü sayısı 10 bini aştı. Saldırılara son verilmesi çağrısında bulunan açıklamalar yapılırken, ABD dün İsrail’in her gün 4 saat savaşa ara vereceğini duyurdu. Dünya bu açıklamayı konuşurken Hamas, “Henüz anlaşmaya varılmadı” dedi. Öte yandan İsrail basını, 7 Ekim’de helikopterden açılan ateş sırasında ordunun İsrailli sivillerle Hamas üyelerini “sonradan” ayırt etmeyi başardığını duyurdu.

06:00

İSRAİL, EL-AVDE ÇEVRESİNİ VE GAZZE’DEKİ ENDONEZYA HASTANESİNI BOMBALADI

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre İsrail ordusu, yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin yanı sıra yaralı ve hastaların sığındığı Endonezya hastanesi çevresine çok şiddetli saldırılar düzenledi.

Haberde, saldırıların hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtığı, halk arasında şiddetli paniğe yol açtığı, ölüm ve yaralanmalara yol açtığı belirtildi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye’deki Al-Awde hastanesi çevresini bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda bir gönüllü sağlık görevlisinin yaralandığı, iki Kızılay ambulansının da hizmet dışı olduğu belirtildi.

Filistin Kızılayı yetkilileri de yaptıkları yazılı açıklamada, “büyük bir felaket” yaşanmadan önce uluslararası topluma tıbbi malzeme ve yakıt sağlanması için acil müdahale çağrısında bulundu.

İsrail savaş uçakları gecenin erken saatlerinde kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesini “doğrudan” hedef aldı.

05:00

SATTERFIELD ABD: ‘GAZANİ’NİN GELECEĞİ GAZZE’DE’

ABD’nin Orta Doğu İnsani İşlerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Dubai Bölgesel Medya Merkezi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Thumbs_b_c_a3e655b6072ed1ce81a2f60471f38980

ABD’nin hedefinin güney ve orta Gazze’deki Filistinli sivillerin ihtiyaçlarını mevcut koşullar altında mümkün olduğu kadar sürekli ve sürdürülebilir bir temelde karşılamak için insani yardımı seferber etmek olduğunu belirten Satterfield, şöyle konuştu: “Yardım seviyesini şu anda 100 civarında artırdık. günde tır Birleşmiş Milletler “(BM) kuruluşlarına göre, güney Gazze’de ihtiyaç duyulan temel insani yardımın sağlanması için daha yüksek bir yardım seviyesi hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ve diğer ulusal vatandaşların bölgeden güvenli bir şekilde çıkışını sağlamaya odaklandıklarını söyleyen Satterfield, “Kuzeyden güneye güvenli geçiş için dört veya beş saatlik insani duraklamaların bu hareketleri kolaylaştıracağını umuyorum.” dedi.

Satterfield, güney Gazze’deki nüfusun temel insani yardım anlamındaki asgari ihtiyaçlarının önümüzdeki günlerde karşılanabileceğini umduğunu söyledi.

Temiz içme suyu bulunabilirliğini artırmak için de çalışmalar yapıldığını vurgulayan Satterfield, İsrail’den gelen iki boru hattının yeniden açıldığını, Gazze’nin orta ve güney bölgelerindeki tuzdan arındırma tesisi ve uydu tesislerinin de faaliyete geçtiğini söyledi.

“Gazze’nin kuzeyinden güneyine göç eden Filistinlilerin geleceği ne olacak?” Satterfield, soruya şu yanıtı verdi: “Gazzelilerin geleceği Gazze’dedir, başka yerde değil. Biz temel prensip olarak Gazze halkının yerinden edilmesini desteklemiyoruz veya yerinden edilmesini istemiyoruz.” o cevapladı.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME VURGU

Satterfield, “İki devletli çözümün hem İsrail hem de Filistinliler için barışçıl bir geleceğin tek kesin garantisi olduğuna inanıyoruz” dedi. dedi.

İsrail’in Gazze’yi işgal etmesini veya Hamas’ın iktidarda kalmasını istemediklerini vurgulayan Satterfield, “En fazla sayıda Gazzeliye en güvenli şekilde maksimum düzeyde insani yardım sağlanması gerektiğine” inandığını söyledi.

Gazze’nin kuşatılamayacağına ve siyasi bir mesele olarak Gazze’nin Batı Şeria’nın geleceğinden ayrılamayacağına inandığını belirten Satterfield, şöyle konuştu: “Gazze ve Batı Şeria’yı da içeren iki devletli çözüm, uzlaşmanın kesin yoludur. İhtiyaçlar, hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin gerçek ihtiyaçları.” Şunları beyan etti:

Satterfield, bölgeye hastane gemilerinin konuşlandırılması konusunda birçok uluslararası taraf ve devletin İsrail ile görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.

ABD’nin Gazze’de çocuk ölümlerine karşı ne gibi önlemler almayı düşündüğü sorusuna yanıt veren Satterfield, şunları söyledi: “İsrail’e ve ordusuna çeşitli şekillerde tavsiyelerde bulunmak, birlikte çalışmak, yardım ve tavsiyelerde bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. kayıplar.” dedi.

03:00

İSRAİL BASININDAN DUYURU! İSRAİL, HELİKOPTERLE VATANDAŞLARINI VURDU

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, Hamas’ın 7 Ekim’de Gazze’den gerçekleştirdiği saldırıya İsrail Hava Kuvvetleri helikopterlerinin müdahale ettiği anları anlatan bir yazı yayınladı.

Haberlerde İsrail ordusunun 9 Ekim’de X sosyal medya hesabında paylaştığı görseller de kullanıldı.

6

Müdahale anına ait görüntülerde, bölgeden kaçmaya çalışanlara ve araçlarına savaş helikopterlerinden ağır silahlar açıldığı görüldü.

Apaçi helikopterlerinin ana filosu Gazze Şeridi’ne daha yakın olan Ramon Hava Üssü’nde konuşlanmış olsa da, ilk helikopterlerin saldırı başladıktan yaklaşık bir saat sonra bölgeye ulaştığı belirtilen raporlarda, helikopterlerin saldırıyı hedeflediği kaydedildi. Hamas üyelerinin Gazze sınır çitindeki boşluklardan İsrail tarafına girmesini engellemek.

Haberde, İsrailli pilotların Hamas ile İsrailli sivilleri ayırt etmekte güçlük çekmesi nedeniyle durumun karmaşık hale geldiği ve müdahalede önceliğin, bölgeye giren Hamas veya Gazzeli grupların akışının durdurulması amacıyla verildiği belirtildi. sınır.

Raporda, “Binlerce casusa yönelik saldırıların başlangıçtaki hızı şaşırtıcıydı, ancak pilotlar sonunda saldırılarını yavaşlattı ve hedefleri seçti” denildi. talep yapıldı.

İsrail ordusunun müdahale sırasında yaşadığı duruma ilişkin haberlerde şu ifadelere yer verildi:

“Hamas teröristlerine yavaş yavaş kalabalığa karışmaları ve hiçbir durumda hareket etmemeleri talimatı verilmişti. Bu şekilde hava kuvvetlerini aşağıdakilerin İsrailli olduğuna inandırmaya çalıştılar. Bu aldatma bir süre işe yaradı, ta ki İsrail’in İsrail’e saldırmasına kadar. Apaçi helikopterleri kendilerini tüm kısıtlamalardan kurtarmak zorundaydı ve pilotlar kimin terörist, kimin İsrailli olduğunu ayırt etmekte zorlandı.” “Bunu fark ettiklerinde sabah 09.00 sıralarında içlerinden bazıları üstlerinden izin almadan tek başlarına teröristlere karşı top mermisi kullanmaya karar verdiler.”

Yedioth Ahronoth haberinde, yoğun çatışmaların yaşandığı gün boyunca çatışma bölgelerinde İsrail kuvvetlerine ait 28 saldırı helikopterinin yüzlerce 30 mm top mermisi ve Hellfire füzeleriyle vurulduğu kaydedildi.

Haberde, ilk günkü hava operasyonlarının net bir organizasyondan yoksun olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Ancak helikopter pilotları zorlu ve kaotik gökyüzünde çözüm buldu. Ateş koordinasyonu ve hedef belirleme işlemlerinin önemli bir kısmı kara kuvvetleri pilotlarına telefon görüşmeleri veya WhatsApp aracılığıyla geldi. Görüntüler.” talep yapıldı.

02:00

HAMAS’TAN ATEŞKESE İLİŞKİN AÇIKLAMA: ‘ŞU ANDA HERHANGİ BİR ANLAŞMAYA VARILMADI’

Hamas Siyasi Büro şefi İsmail Haniye’nin danışmanı Tahir el-Nunu, Telegram hesabında Beyaz Saray’ın açıklamalarına İsrail’in “düşmanlıklarda insani bir duraklamayı kabul ettiği” yanıtını verdi.

Müzakerelerin sürdüğünü ancak şu ana kadar İsrail ile anlaşmaya varılmadığını kaydeden Nunu, “Anlaşma sağlanırsa halkımıza net bir şekilde duyurulacaktır.” dedi.

Thumbs_b_c_2f4c690d35b02b5e1c72f9197e5ba7cd

saat 1

ABD: ‘İKİ İNSANİ KORİDOR İNŞA EDİLECEK’

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patel, “İnsanların Gazze’nin kuzeyindeki çatışma bölgelerinden kaçmasına olanak sağlayacak iki insani koridor oluşturulacak. Son günlerde her gün 4-5 saat açık olan bu koridorlardan ilki, şimdiden binlerce kişinin daha güvenli bölgelere ulaşmasını sağladı.” söz konusu. dedi.

Thumbs_b_c_f98bb062a6c40a5add3e64de14de3c3e

Sözcü Yardımcısı Patel, Gazze kıyısı boyunca açılacak ikinci güzergahın binlerce kişinin daha “güneydeki daha güvenli bölgelere” ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

“Filistinli sivillerin Gazze’den zorla sınır dışı edilmesini desteklemediklerini” hatırlatan Patel, şöyle konuştu: “Gazze’yi evi olarak gören Filistinli sivillere, bu çatışma sırasında herhangi bir nedenle ayrılmayı başarmaları durumunda geri dönme fırsatı verilmesi gerektiğine inanıyoruz. ” dedi.

Patel, ABD’nin çatışma sonrasında Gazze’nin “yeniden işgal edilmemesi” ve bölgeyi “abluka altına alma veya kuşatma” girişiminde bulunulmaması yönündeki tutumunu yineledi.

Rusya ile savaşta hayatını kaybeden Ukraynalılar kadar Gazzeli sivili de öldüren İsrail’e ABD’nin neden yardım ettiği sorulduğunda Patel, “koşullar aynı değil” dedi.

Patel, “Bu koşullar tamamen farklı. Açıkçası bu karşılaştırmayı yapmak inanılmaz derecede uygunsuz” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Zenginliği hayrete düşüren bir olgu daha!  96 şube, 21 daire, 12 araç...Zenginliği hayrete düşüren bir olgu daha! 96 şube, 21 daire, 12 araç…
Okullarda ilk ara tatil bugün başlıyor!Okullarda ilk ara tatil bugün başlıyor!
Meclis'te şok olay!  Sis bombası...Meclis’te şok olay! Sis bombası…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking