Düzce’nin coğrafi işaretli ürünü kazana girdi

0

Çilimli ilçesine bağlı Tepe köyünde 10 dekar alanda şeker kamışı üretimi yapan çiftçi Ahmet Kutlu’nun pekmez üretim aşamasını inceleyen ve konu hakkında bilgi alan Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, şunları söyledi: “Şeker kamışı pekmezi İlimizin önemli bir yerel zenginliği ve coğrafi işaret tescili alan 14 üründen biri. “Coğrafi işaretli ürünler, tarımsal üretimde markalaşma, tanıtım, reklam ve ürünlerin katma değerinin artırılması gibi konularda büyük avantajlara sahiptir.” dedi.

Uzun, bir doğrultuda coğrafi işaret tescili yoluyla Düzce’ye özgü ürünlerin bilinirliğini ve marka değerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Böylece bu alanda üretilen üretici sayısı, üretim alanı ve miktarları artarak turizme katkı sağlayacak. “Üretim sürekliliğini sağlayarak coğrafi işaret tescilli şeker kamışı pekmezinin değerine katkıda bulunan üreticilerimize teşekkür ediyor, verimli kazançlar diliyorum” dedi.

Tarlada hasat edildikten sonra preste preslenen şeker kamışından elde edilen tatlı su, hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden kazanlara aktarılarak odun ateşinde kaynatılarak şeker kamışı melası elde ediliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking