Son dakika | Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan hayatını kaybetti!

0

Son haberler: Sanatçının ailesinden alınan bilgiye göre Algan, akşam saat 19.00 sıralarında evinde senaryo okurken aniden rahatsızlandı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Taksim Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Algan, yapılan operasyona rağmen kurtarılamadı.

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

İstanbul Dramatik Sanatlar Akademisi’nde ömrünün sonuna kadar öğretmenlik yapan Ayla Algan için 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.30’da İBB Şehir Tiyatrosu Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Sanatçının naaşı, Teşvikiye Camii’nde öğle ezanının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan mezarlığında defnedilecek.

Ayla Algan, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Kült haline gelen ve halen devam eden Sadri Alışık’la birlikte rol aldığı “Ah Güzel İstanbul” filmiyle gönüllerde yer edinen Algan, Büyük bir keyifle izlenen sanatçı, birçok tiyatro, sinema ve dizide de rol aldı. 2022 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü tiyatro kategorisinde kazanan Algan, başrolünü Sadri Alışık’la paylaştığı kült film ‘Ah Güzel İstanbul’la gönüllerde yer edindi.

fhhh

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, Türk tiyatro, sinema ve müziğinin ustası değerli Ayla Algan Hanım’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum; Porgo Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY’DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan’ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü Kültür Sahibi Ayla Algan’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanat Ödülü’ne layık görülen usta sanatçıya, ailesine Allah’tan rahmet, “Yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Türk tiyatro ve sinemasının duayeni büyük oyuncu Ayla Algan’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Sanat camiamıza başsağlığı dileriz.” Paylaşıldı.

AYLA ALGAN KİMDİR?

Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen ve şarkıcı Ayla Algan, 29 Ekim 1937’de İstanbul’da doğdu. Ayla Algan’ın annesi ressam Nevzat Kasman, babası ise Girit muhacir tüccarı Vedat Kasman’dır. Ailenin tek çocuğu olan Algan, yalnızlık üzerine şiirler yazdı ve küçük yaşta piyano, bale ve şan dersleri aldı. Beş yaşında piyano derslerine başladı ve bu eğitimini 11 yıl sürdürdü. İlkokulu Yeni Kolej’de, ortaokulu İstanbul’da Notre Dame de Sion’da, liseyi Fransa’da Versailler Lisesi’nde tamamladı. Bu arada piyano çalmaya devam ediyor. Henüz lisedeyken tanıştığı Beklan Algan’la tanıştıktan altı ay sonra 1957’de evlendi. Daha sonra eşiyle birlikte Amerika’ya giden Algan, Actors Studio’da tiyatro eğitimine başladı.

dfgggf

Muhsin Ertuğrul’un kendisini ABD’den Türkiye’ye davet etmesi üzerine 1960 yılında Türkiye’ye dönen Algan, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu oldu. Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan Ayla Algan, ‘Ah Güzel İstanbul’ filmindeki performansıyla dikkat çekti.

1972-1979 yılları arasında Paris’te yaşayan ve müzikle ilgilenen Ayla Algan, 1980 yılında Berlin’e giderek orada tiyatroda çalıştı.

Sanat hayatında birçok ödülün sahibi olan Ayla Algan, ‘Seni Seviyorum Rosa’, ‘Harem Suare’, ‘O da Beni Seviyor’ gibi onlarca filmde ve ‘Aşık Oluyoruz’ gibi çeşitli dizilerde rol aldı. “. seninle”, “Kusura bakma Leyla”, “Aliye”.

Ayla Algan, 2022 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Mynet'te ilginizi çeken kategorileri kişiselleştirin ve kendinize göre kişiselleştirin...
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Şarkıcı Ferman Toprak'a saldırı suçlaması!  Lüks villayı yenileyen işçiler şikayette bulundu: Kendimizi zar zor kurtarabildikŞarkıcı Ferman Toprak’a saldırı suçlaması! Lüks villayı yenileyen işçiler şikayette bulundu: Kendimizi zar zor kurtarabildik
Eşiyle arasında 10 yıl var!  boş boş gezmekEşiyle arasında 10 yıl var! boş boş gezmek
Pozlarına eleştiri yağdı!  Külot trendine uyuyor ama...Pozlarına eleştiri yağdı! Külot trendine uyuyor ama…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking