TBMM Başkanı Kurtulmuş, Burkina Faso ve Sri Lanka’nın Ankara büyükelçilerini kabul etti

0

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Burkina Faso’nun Ankara Büyükelçisine Türkiye’deki görevinde başarılar diledi.

Türkiye’nin Afrika Girişimi dış politikanın en önemli alanlarından biridir; Afrika kıtasının son yirmi yılda ciddi bir ivme kazanmasının önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, Afrika genelindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Burkina Faso’nun ilişkilerde önem verdikleri Batı Afrika ülkelerinden biri olduğunu belirten Kurtulmuş, Burkina Faso ile ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini söyledi.

Afrika kıtasına kazan-kazan prensibi çerçevesinde yaklaşıyorlar; Kıta ile karşılıklı iş birliğini güçlendirmek, her alanda yakın iş birliği ve temasta bulunmak istediklerini belirten Kurtulmuş, Afrika halkları arasındaki bölgesel iş birliğini desteklediklerini vurguladı.

Ramazan münasebetiyle dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik kutlama programları düzenlendiğini ve bundan mutluluk duyduklarını belirten Kurtulmuş, İsrail’in, Müslümanların barış ayı olması gerektiğine inandıkları Ramazan ayında da Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü ve bu dönemde de Müslümanlara yönelik kutlama programlarının düzenlendiğini ifade etti. refah. İslam inancı ve diğer kutsal inançlar; Bütün bu katliamlara rağmen Filistin halkının acılarla ayakta kalmayı başardığını ifade etti.

Kurtulmuş, adil ve eşitlikçi bir dünya sisteminin yaratılması için mücadele edilmesi gerektiğini ve bu alanda Burkina Faso ile iş birliği yapmak istediklerini söyledi.


Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Dissanayake’yi kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Dişsanayake ile yaptığı resepsiyonda, Sri Lanka’nın hem Asya’nın en önemli ülkelerinden biri olması hem de Türkiye ile ilişkiler açısından Türkiye için önemli bir ülke olduğunu söyledi. İki ülkenin halkları.

İki ülke arasındaki ilişkilerin dostane ve karşılıklı iyi niyete dayalı olduğunu belirten Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde Asya ile ticaret ve yatırım, altyapı, teknoloji, savunma sanayi ve sanayi başta olmak üzere her alanda iş birliğini artırmayı arzuladıklarını vurguladı. kültür.

[Fotoğraf: AA]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking