Avukatları TMSF’ye başvurdu… Dilan Polat ve Engin Polat’ın malları satışa çıkıyor!

0

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, Vergi Usul Kanunu’na aykırılık ile bahis ve kumarın düzenlenmesine aykırılık” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, futbol ve diğer spor müsabakalarına katılanlar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen operasyonda tutuklandı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki soruşturmada her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Polat davasında önemli bir gelişme yaşandı. Davayı başından beri takip edenlerden gazeteci Emrullah Erdinç, bu önemli gelişmeyi anlattı.

DİLEKÇE GÖNDERİLDİ

Erdinç, Polat ailesinin avukatlarının mal varlıklarının hazineye devredilmesi için TMSF ve Vergi Dairesi’ne dilekçe verdiklerini açıkladı. Erdinç’in açıklamasına göre; Polat ailesinin avukatları, soruşturma sırasında el konulan tüm taşınır ve taşınmaz mallar ile bankaya yatırılan paranın hazineye devredilmesini talep etti.

Ünlü gazeteci, Dilan ve Engin eşlerinin avukatlarının davanın sonuçlanmasını beklemeden iki kuruma başvurmasının nedeninin, borçları erken tahsil etmek ve mahkemede uygulanacak yaptırımlara karşı soruşturma tedbiri almak olduğunu açıkladı. sürecin sonu.

Bunun önemli bir gerçek olduğunun altını çizen Erdinç, Polat ailesinin avukatı ve mali müşavirleri Ahmet Gün’ün itirafçı sıfatıyla açıklamalarda bulunduğunu belirtti.
hatırladı.

Emrullah Erdinç, bazı paravan şirketler tarafından sahte fatura kesildiğini ve Polat aile şirketlerinde çok sayıda sahte fatura tespit edildiğini, dolayısıyla Dilan ve Engin Polat’ın büyük bir vergi borcuna sahip olacağını söyledi.

emrullaj

Emrullah Erdinç, şunları söyledi: “Polat ailesi, mali müşavirlerinin iddia ettiği gibi 1 milyar lira civarındaki sahte faturayı kabul etti. Engin Polat daha önceki açıklamalarında şöyle demişti: “Mali sıkıntımız olmuş olabilir, sıkıntımız varsa borcumuzu ödeyeceğiz.” Devlete borcumuz var.” dedi.

Erdinç, bu senaryoda TMSF’nin el koyduğu tüm gayrimenkul ve araçların ihale yoluyla satışa çıkarılabileceğini söyledi.

Erdinç 3

Erdinç, şöyle konuştu: “Devlet açısından bakıldığında bu araçların (Türkiye’de deneme süresi genelde 5 yıl sürüyor) 5 yıl sonra satılsaydı pek bir değeri olmazdı. Çünkü ihaleyle satılınca, belliydi. şu anki değerlerinin çok daha altına inmiş olacağını ifade ederek, “Bu hamlenin kasaya girecek para açısından da önemli olduğunu söyleyelim” diye konuştu.

Yaklaşık 29 otomobil ve çok sayıda taşınır ve taşınmaz varlığın (ev, arsa gibi) sahibi Polat ailesinin avukatları tarafından sunulan bu başvuru, Emrullah Erdinç tarafından, tahakkuk edecek faizlerle birlikte borcun önlenmesine yönelik bir hamle olarak değerlendirildi. deneysel aşamada bunları

Erdinç 2

‘AÇIK İHALE İLE SATILACAK’

Erdinç açıklamasına şöyle devam etti; “Önce araçlar tek tek ihaleye çıkacak, ardından emlaklar satışa çıkacak. Polat ailesinin banka hesaplarındaki paralara da bloke konuldu. TMSF ve Vergi Dairesi mutabakata varırsa o paraların tamamı tek tek kayıt altına alınarak hazineye aktarılacak.

Aktarılan para, Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerinde tespit edilen sahte faturalar nedeniyle Vergi Dairesi tarafından kesilen cezalardan da düşülecek.’

Mynet'te ilginizi çeken kategorileri kişiselleştirin ve kendinize göre kişiselleştirin...
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
“Seks bağımlısıydım” itirafı çok konuşuldu! Ünlü oyuncunun son durumu şaşırttı
Dekolteli dekoltesiyle büyüledi!  Bakan tekrar baktı.Dekolteli dekoltesiyle büyüledi! Bakan tekrar baktı.
Stiliyle galaya damgasını vurdu!  Bir bakan tekrar baktı Stiliyle galaya damgasını vurdu! Bir bakan tekrar baktı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking