Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi

0

11 ve 12 Aralık tarihlerinde Çorum Yeni Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Mahmut Atalay Türkiye Büyükler Kadınlar Güreş Şampiyonası, final karşılaşmalarının ardından bugün sona erdi ve kupalar sahiplerini buldu.

Yalova Spa Belediyesi takım halinde Türkiye şampiyonu olurken, MKE Ankaragücü Astor Şarj spor kulübü ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise üçüncü oldu.


Sporcuların sıralaması

Yalova Termal Belediyespor’dan 53 kilo Şevval Çayır, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Elvira Kamaloğlu 57 kilo, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden Ebru Dağbaşı 62 kilo, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden Nesrin Baş 68 kilo ve MKE Ankaragücü Astor Şarj’dan Nazar Batır 76 kilo kilolar ilk sırada yer aldı.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Başsavcısı Ahmet Bektaş ve gençlik ve spor il müdürü Cemil Çağlar tarafından takdim edildi.

Aşgın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nazmi Avluca’nın Türkiye-Roma Şampiyonası ve Mahmut Atalay’ın Türkiye Kadınlar Güreş Şampiyonası ile 5 gün boyunca Türkiye’de güreşin kalbinin Çorum’da attığını söyledi.

Organizasyonların başarıyla tamamlandığını belirten Aşgın, şöyle konuştu: “Sıralamaya giren sporcuları tebrik ediyorum. Organizasyon için Çorum’u tercih eden Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Aşgın, kentte yeni yapılan spor salonunun güreş şampiyonalarıyla hizmet vermeye başladığını söyledi. “Çorum olarak bundan sonra da birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacağız. Yeni salonumuz Türk sporuna yakışır bir salondur.” İfadelerini kullandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking